EVAKUACIJOS PRATYBOS ZARASŲ „SANTARVĖS“ PRADINĖJE MOKYKLOJE

0
94
mid news zrs 488 pratybos6

Š. m. spalio 7 d. Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje įvyko praktinės civilinės saugos pratybos, kurių pagrindinis tikslas – ugdyti vaikų saugos kultūros, gebėjimo saugiai elgtis ekstremaliomis sąlygomis įgūdžius. Pagal šių pratybų numatytą programą 8 val. prasidėjus pamokoms, mokyklos budintis laiptinėje tarp antro ir trečio aukšto aptiko neaiškios kilmės daiktą (dėžutę). Apie įtartiną radinį jis informavo mokyklos direktorę Valeriją Palivodą, kuri priėmė sprendimą operatyviai aptverti laiptinę, evakuoti mokinius iš mokyklos patalpų ir nedelsiant apie tai pranešti skubios pagalbos telefonu 112.

Išgirdę pavojaus signalą mokiniai sparčiai išsirikiavo ir mokytojų pagalba skubiai paliko mokyklos patalpas ir susirinko mokyklos teritorijoje specialiuoju ženklu pažymėtoje vietoje. Klasės vadovai suskaičiavo savo klasės mokinius ir pranešė mokyklos direktorės pavaduotojai ugdymui ir šių pratybų koordinatorei Nijolei Ragauskienei apie saugų mokinių evakavimąsi iš mokyklos. Atvykus Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgoms buvo apžiūrėtos mokyklos patalpos ir įvertintas radinio turinys. Nenustačius pavojaus, buvo leista tęsti ugdymo procesą mokykloje. 

Evakuacijos pratybos metu dalyvavo Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 374 mokiniai, 25 pedagogai ir 8 personalo darbuotojai. Taip pat šių pratybų eigą stebėjo ir vertino Zarasų rajono savivaldybės administracijos civilinės saugos ir mobilizacijos vyriausioji specialistė Aušra Dilienė, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Virgilijus Smailys ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausieji specialistai Arūnas Daunaravičius ir Olga Juodikevičienė. 
 
Zarasų rajono savivaldybės administracijos atstovai pradžiugino vaikus, kai pratybų metu paleido skristi droną stebėti evakuacijos procesą lauke. Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai padėkodami mokinius už drausmingą elgesį ir kantrybę padovanojo jiems spalvinimo knygutes bei lankstinukus su aktualia informacija apie saugų elgesį ekstremaliose situacijose. Virgilijus Smailys apibendrino civilinės saugos pratybų prasmę, išsakė pastebėjimus,  atkreipė dėmesį į tobulintas detales, pasidžiaugė mokytojų atsakomybe operatyviai paliekant mokyklos patalpas.
Pažymėtina, kad Zarasų „Santarvės“ pradinė mokykla yra viena iš nedaugelių švietimo ir kitų įstaigų, kurios supranta tokių pratybų svarbą ir kiekvienais metais stengiasi organizuoti civilinės, gaisrinės saugos mokymus ne tik mokyklos personalui bet ir mokiniams. Todėl raginame įstaigų, įmonių, kitų organizacijų vadovus prisijungti ir siekti tokios geros praktikos pavyzdžiu.
 
Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite