ZARASŲ VERSLO ĮMONĖS PARODOJE „RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ 2022“

0
32
Danvita1

Spalio 7-9 d. Kauno Žalgirio arenoje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ Lietuvos gamintojai ir kūrėjai pristatė savo gaminius ir paslaugas. Kaip skelbia parodos rengėjai, savo prekės ženklus atstovavo 260 prekės ženklų kūrėjų. Kasmet vykstančioje parodoje galima atrasti išskirtinius šalies gamintojų gaminius, degustuoti produktus ir gėrimus bei įsigyti gaminių už specialią gamintojų pasiūlytą kainą.

Parodoje taip pat galima buvo sutikti ir Zarasų rajono verslo įmonių atstovus.

Zarasų paukštyno stendo pažiba – šakočiai, kurie tinka ne tik šventiniam,  bet kasdieniniam pietų stalui. „Kaimiški šakočiai“ gaminami iš šviežiausių paukštyne auginamų vištų kiaušinių. Iš šakočių trupinių galima buvo paragauti trupininio Tinginio ir įvairiausių trupininių pyragų su spanguolėmis ir razinomis. Įvairiaspalviai vafliai, įvairių rūšių makaronai papuošė Zarasų paukštyno pristatomą gaminių kolekciją.

UAB „Danvita“ pagrindinė veikla yra trapiųjų duonelių  gamyba. Bendrovė „Danvita“ parodoje pristatė visą savo ekologiškų produktų liniją iš ekologiškų sertifikuotų žaliavų. Čia pristatytos viso grūdo duonelės su linų ir sezamo sėklomis, su pomidorais ir bazilikais, su alyvomis, su svogūnais ir krapais, kvietinės duonelės su kepintu svogūnu, su alyvuogėmis ir česnaku, džiovintos duonelės su burokėliais, su morkomis, su lapiniais kale kopūstais.

Didelio susidomėjimo sulaukė Gintaro Sino vyninėje pagaminta produkcija – įvairiausi vynai ir stiprieji gėrimai. Gintaro Sino šeimos vyninė įrodė, kad galima, turima iš ko ir privaloma padaryti tai, kas patiems kažkada atrodė beviltiška. Distiliatai gaminami iš Lietuvoje išaugintų grūdų, vaisių ir uogų. Gėrimai, kuriems reikalingas brandinimas, ilgus metus laikomi ąžuolo statinėse. Kaip rašoma svetainėje – vyninės tikslas – pagaminti pasaulinio lygio produktus, kurių etiketėse su pasididžiavimu būtų parašyta „Pagaminta Lietuvoje“.

Uždarosios akcinės bendrovės „Vasaknos“ produktas Karšto rūkymo sterlė albinosė įvertinta parodos diplomu. Parodos aukso medalių ar diplomų vertus produktus iš anksto paskelbtame konkurse renka kompetentingos komisijos, o geriausi gaminiai parodos metu eksponuojami laureatų vitrinoje. Bendrovės stende buvo prekiaujama įvairiausia įmonėje pagaminta produkcija – rūkytos, marinuotos žuvies gaminiais, įvairiausiais žuvies konservais.  

Parodoje įsikūrusioje „NEatrastas turizmas“ erdvėje buvo pristatyti Zarasų, Kupiškio ir Pasvalio rajonų gamintojai ir paslaugų tiekėjai, degustacijų, poilsinių ir aktyvių laisvalaikio veiklų, pažintinių turų organizatoriai. Šioje erdvėje savo bityno produktus pristatė dusetiškių Vaitukaičių bitynas „Medūkis“,  Kooperatyvo „Dusetų gaspadoriai“ pateikė visą asortimentą savo gaminamos produkcijos.

Zarasų turizmo ir verslo centras parodoje atstovavo parodoje nedalyvavusias įmonės, eksponavo gaminių pavyzdžius, gaminių katalogus ir pristatė Zarasų krašto turizmo potencialą.

Atrasti, pamatyti, paragauti, įsigyti tai, už ką Lietuvos gamintojai vertinami ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, parodą per tris dienas aplankė ne vienas tūkstantis žmonių. Galima tik pasidžiaugti, kad zarasiškiai taip pat yra tarp geriausiųjų.

 Arvydas VEIKŠRA

Gintaro Sino1

Vasaknos sterle

Zarasu paukstynas1

Zarasu TVIC2

Zarasu TVIC produktai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite