VALYMAS PO REMONTO, KOKIŲ KLAIDŲ REIKIA VENGTI?

0
106
valymas

Namo įrengimas ar remontas dažnai reiškia naują pradžią. Deja, naujos statybos namų grožį dažnai nustelbia dulkės, statybinių medžiagų krūvos, dažų likučiai. Dalinamės svarbiausiomis užduotimis, kurias reikia atlikti po remonto, kad kuo greičiau galėtumėte džiaugtis namų komfortu.

Nuo ko pradėti?

Pirmas darbas, kurį būtina atlikti darbuotojams išėjus iš objekto arba patiems atlikus remontą – pašalinti visas statybines šiukšles ir kitas šiukšles, kurios ne tik gadina vaizdą, bet ir užima vietą bei kaupia papildomą nešvarumą. Kai tai padarysite, iškart pamatysite skirtumą ir galėsite atlikti tolesnį bendrą valymą. Taip pat tvarkymasis nėra toks lengvas, koks gali atrodyti, dažnai prireikia profesionalų pagalbos.  Norint, kad namuose neliktų statybinių dulkių kvapo,, reikia apsišarvuoti kantrybe, nes grindis tenka valyti ne vieną kartą. Pirmiausia rekomenduojama gerai išsiurbti patalpą, nepamirštant sunkiai pasiekiamų vietų, įvairių plyšių ir paviršių. Pašalinus didžiąją dalį dulkių, galima pradėti valyti grindis, padės pasirinkti tinkamas priemones. Sakoma, kad geriausias derinys grindims valyti – mikropluošto šluostė ir vanduo. Tačiau neapsieisite be produktų, kurie neutralizuoja po statybų likusias kalkes. Būtinai laikykitės ant produkto buteliuko pateiktų nurodymų, kad nenaudotumėte per daug valiklio ir nepažeistumėte grindų. Po to grindis būtina nuplauti švariu vandeniu. Valydami natūralaus medžio grindis nenaudokite per daug vandens, kad išvengtumėte paviršiaus deformacijos.

Nepageidaujamos detalės, kaip jas pašalinti?

Kai svarbiausi dalykai sutvarkyti, galite susitvarkyti su smulkmenomis, kurios yra ne mažiau nei dulkių sluoksnis ant palangės. Pavyzdžiui, dažų likučius ant langų ar durų rėmų ir kitų paviršių. Puikiai tinka, jei nelieka nešvarumų, bet dažniausiai viskas būna kitaip. Jų valymas reikalauja specialių įrankių ir žinių, todėl geriausia išeitis – valymą po statybų patikėti profesionalui. Tam, kad remonto darbai taptų praeitimi, reikalingi specifiniai įgūdžiai ir tinkamas cheminių valiklių pasirinkimas.  Jei neseniai persikėlėte į naują namą, vaizdas pro langą neturi būti matomas per dulkių sluoksnį. Problemų gali kilti, jei gyvenate aukštoje vietoje ir patiems valyti langus nėra lengva užduotis. Be to, dažų ir kitų remonto medžiagų nešvarumus kartais sunku pašalinti naudojant tradicinius valiklius. Tačiau net ir po kapitalinio remonto visiškai nereikia vargti, kai yra profesionalus ir kokybiškas langų valymas, kurį atlieka ekspertas.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite