PATARIMAI STATANTIEMS VANDENS SIURBLĮ

0
35
vandens siurblys

Vandens siurblys – įrenginys, be kurio nėra įmanomas sklandus vandens tiekimas, nuotekų šalinimas bei daugelis kitų  veiklų, tokių kaip laistymo sistemų veikla, užlietų patalpų „išlaisvinimas“ ir pan. Siekiant, kad pasirinktas siurblys gerai veiktų, reikia daug dėmesio skirti ne tik tinkamo įrenginio pasirinkimui, jo įrengimui tinkamoje vietoje, bet ir relės slėgio nustatymui.

Hidroforo relės reguliavimas užtikrina sklandų siurblio darbą

Norint, kad siurblys veiktų sklandžiai ir nekeltų nepageidaujamų rūpesčių, būtina parinkti optimalų slėgį. Tai galima padaryti tik vienu būdu, t. y., tinkamai sureguliavus hidroforo relę. Hidroforo relės reguliavimas nėra itin sudėtingas procesas, tačiau žinių tam, žinoma, reikia. Pradėkime nuo, kad prieš pradedant šį darbą, yra būtina atjungti įtampą ir tik tada bandyti nuimti dangtelį. Nuėmus dangtelį, rasite reguliavimo bei slėgio varžtus, skirtus reles reguliavimui ir valdymui. Pažymėtina, kad baigus hidroforo relės reguliavimo darbus, turi būti nustatytas ir pradinis hidroforo slėgis, kuris yra lygus 90 proc. įjungimo slėgio. Daugiau informacijos apie tai rasite, sekdami šią nuorodą: https://vandens-siurbliai.lt/straipsniai/kaip-tinkamai-sureguliuoti-slegio-rele-hidroforo-reles-reguliavimas-konkretus-zingsniai-kuriu-svarbu-laikytis-b10.html.

 

Įjungimo slėgio nustatymo ypatumai

Primename, kad įjungimo slėgis visada turi būti mažesnis už maksimalų darbinį siurblio bei bako slėgį. Jeigu yra poreikis padidinti įjungimo slėgį, reguliavimo varžtą sukite pagal laikrodžio rodyklę. Esant poreikiui sumažinti slėgį, reguliavimo varžtą reikės sukti prieš laikrodžio rodyklę. Pažymėtina, kad diferencialinio slėgio diapazonas, atsižvelgiant į tai, ar Jūs didinate ar mažinate įjungimo slėgį, atitinkamai platėja arba siaurėja.

 

Išjungimo slėgio nustatymo ypatumai

Išjungimo slėgis, kaip ir įjungimo slėgis, taip pat turi būti nustatomas. Esant poreikiui padidinti išjungimo slėgį, kas pasitaiko gana dažnai, reikės sraigtą sukti pagal laikrodžio rodyklę. Išjungimo slėgiui sumažinti minėtą sraigtą bus būtina sukti prieš laikrodžio rodyklę. Pažymėtina, kad tiek didinant, tiek mažinant išjungimo slėgį diferencialinio slėgio diapazonas lieka nepakitęs.

Kaip patikrinti, ar įjungimo bei išjungimo slėgis yra tinkamas?

Norint patikrinti, ar nustatytas įjungimo bei išjungimo slėgis yra tinkamas, Jums reikės įjungti siurblį. Prieš įjungdami siurblį nepamirškite uždėti dangtelio, dengiančio reguliavimo bei slėgio varžtus. Įjungus siurblį, stebėkite manometrą. Jo rodmenys Jums „pasakys“, ar nustatėte tinkamą įjungimo bei išjungimo slėgį: rekomenduojamas įjungimo slėgis dažniausiai yra 2,2 bar, o išjungimo – 3,3 bar.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite