KOKS ŽIDINYS TINKAMIAUSIAS LAUKO TERASAI?

0
33
dujinis lauko zidinys kratki umbrella su remu 1

Lauko židiniai dažnai suteikia ne tik jaukumo, estetikos, bet ir šildo šaltais vakarais. Tiems, kurie nori įrengti šią nuostabią konstrukciją savo namų ar sodybos poilsio zonoje, turime keletą praktinių patarimų, kaip tai padaryti teisingai.

Iš kokių lauko židinių galima rinktis?

Lauko židinius galima klasifikuoti pagal kuro rūšį: anglimis, malkomis kūrenami židiniai ar dujiniai židiniai. Malkomis kūrenami lauko židiniai ypač populiarūs, nes degdamos malkos skleidžia malonų, natūralų kvapą (ypač gerai kvepia, jei deginamos vaismedžio malkos). Jų populiarumas priklauso ir nuo to, kad tokie židiniai gerai šildo. Įrengdami malkomis kūrenamą židinį, galite eksperimentuoti su jo dekoru ir sukurti itin originalų, autentiškai atrodantį lauko židinį. Lyginant malkomis ir anglimis kūrenamus židinius su lauko dujiniais židiniais, galima išskirti tokius niuansus: malkomis kūrenamus židinius montuoti lengviau nei dujinius, tačiau jie skleidžia dūmus ir įrengiant šį židinį kyla didesnė gaisro rizika. Dujinis lauko židinys yra paprastas ir praktiškas, jį labai mėgsta praktiški vartotojai. Nors jie neatrodo tokie patogūs ir rafinuoti kaip malkomis kūrenami židiniai, jie yra saugesni ir švaresni. Skirtingai nei malkomis kūrenami lauko židiniai, jie neskleidžia dūmų. Be to, tokį židinį lengviau užkurti. Lyginant dujinio židinio įrengimą su malkomis kūrenamo židinio įrengimu, reikia pastebėti, kad jų įrengimas yra sudėtingesnis, nes reikia įvesti dujas, o tam reikia specialisto pagalbos. Detalesnė informacija apie dujinius lauko židinius paspaudus nuorodą.

Kur patogiausia statyti židinį?

Laukas ir jame stovintis židinys – kaip viską surengti, kad židinys tarnautų ilgai? Židinys užima nemažai vietos, dėl to pirmiausia, atraskite jam vietos lauke, savo kieme. Taip pat nepamirškite, kad nesvarbu, koks židinys (didelis ar mažas), ir kur jis būtų įrengtas (pavėsinėje ar po atviru dangumi), vis tiek rekomenduojama įrengti stogelį, kuris apsaugotų nuo vėjo gūsių ir lietaus, o tai reiškia, kad verta įvertinti statinio tipą ir  išvaizdą bendrame kiemo vaizde. Dar vienas svarbus patarimas renkantis židinio vietą – lauko židiniui pasirinktoje vietoje neturėtų būti tinklų (santechnikos ar kitų komunikacijų), nors pati židinio konstrukcija jiems neturėtų pakenkti, ateityje, jei bus remontuojama, gali kilti nepatogumų. Taip pat svarbu paminėti, kad židinio vieta turi būti sausa, apsaugota nuo vėjo, o aplinkiniai objektai turi būti laikomi saugiu atstumu. Išsirinkite geriausią variantą ir mėgaukitės nauju pirkiniu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite