KĄ REIKIA ŽINOTI APIE NAMO VENTILIACIJOS SISTEMĄ?

0
158
51. Ką reikia žinoti apie namo ventiliacijos sistemą FOTO

Oro kokybė yra labai svarbi jūsų sveikatai, nes daugiau nei 90% laiko praleidžiate uždaroje erdvėje. Panagrinėkime oro kokybės svarbą. Jūsų namų viduje esanti aplinka gali būti nelabai užteršta, vis dėlto nedidelė tarša patalpose gali kelti didelę su sveikata susijusią riziką. Viskas prasideda nuo turimos ventiliacijos sistemos. Jei jūsų namuose patekusio gryno oro kiekio yra per mažai, teršalai pradeda kauptis be vietos išeiti, o tai gali sukelti sveikatos ir komforto problemas.

Namų ventiliacija apima, vėsų orą, ateinantį į jūsų namus, o senas oras išmetamas. Taigi, tai turi didelę įtaką pagerinti jūsų namų oro kokybę. Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad ventiliacija „gali būti viena pigiausių ir veiksmingiausių priemonių, skirtų sustabdyti pandemijos sklidimą“. Namų ventiliacija yra ne tik durų ir langų atidarymas. Jame yra daug daugiau, o tai labai svarbu mokytis, ypač kai vis dar kyla koronaviruso rizika.

Namų ventiliacijos tipai

Natūrali ventiliacija yra lengviausia ir populiariausia ventiliacijos rūšis. Tačiau kai kuriais atvejais to gali nepakakti. Pažvelkime į dvi pagrindines ventiliacijos rūšis: natūralią ir viso namo ventiliaciją, kad padėtume pasirinkti geriausią savo namų variantą.

Viso namo ventiliacija

Priešingai nei natūrali ventiliacija, viso namo ventiliacijos sistema suteikia kontroliuojamą ventiliaciją, kurioje oro srautas yra vienodai paskirstytas visame name. Tai yra esminė šiuolaikinio būsto dalis. Viso namo ventiliacija gali būti tik išmetimo, tiekimo ventiliacija arba subalansuota sistema, apimanti tiek išmetamųjų ir gryno oro įsiurbimo komponentus. Jį sudaro daugybė kanalų ir angų, paplitusių visame name.

Natūrali ventiliacija

Kaip rodo pavadinimas, natūrali ventiliacija įvyksta be dirbtinės įrangos ir priklauso nuo vėjo, kad būtų sukurtas oro judėjimas jūsų namuose ir už jo ribų. Šis natūralus oro judėjimas gali vykti pro langus, atidarytas duris ir visas angas, tokias kaip naminių duris. Natūrali ventiliacija veikia net tuo atveju, jei vėjas pučia jūsų namų kryptimi. Pagal šį scenarijų oras yra priverstas į jūsų langus šone, nukreiptame į vėją, o vakuuminis efektas iš jūsų langų ištraukia orą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite