GYČIO NORVILO POEZIJA KALBĖSIS SU ARKADIJAUS GOTESMANO PERKUSIJA

0
36
valtis

Gruodžio 6 d. (antradienį) 17 val. Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos renginių salėje vyks ypatingas renginys – poezijos ir muzikos sintezė „AKLA VALTIS: iš slaptų sodininko užrašų“. Tai abejingų nepaliksiantis poetinis vyksmas, kurio metu poeto Gyčio Norvilo eilės kalbasi su perkusininko Arkadijaus Gotesmano atliekama muzika.

Pasak G. Norvilo: „Poezija turi būti aitri, nepatogi, turi erzinti, neduoti ramybės nei pačiam autoriui, nei skaitytojui, nei pačiai kalbai. Turėtų ir guosti, turi guosti, priglausti, o guosti gali, mano supratimu, tik atimdama paskutinę viltį, kitaip tariant iliuzijas, fantomus, kurie daugina kančią. Turiu pasakyti ir tai, jog nežinau, ar esu poetas, tai visai man nesvarbu, nenoriu to sureikšminti ir susireikšminti.“

„Akla valtis“ – tai tam tikras išvarymo iš rojaus sodo, Nojaus mito interpretacija, aidas, patirto tvano, potvynio refleksija. Tai kompozicija pagal G. Norvilo eilėraščius iš knygų „Akla valtis“, „Grimzdimas“, „Išlydžių zonos“.

Gytis Norvilas – poetas, vertėjas, eseistas. Verčia poeziją ir prozą iš vokiečių, rusų kalbų. Nuo 2014 m. kultūros savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius. Gytis Norvilas išleido 4 poezijos rinkinius. Jo poezija išversta į 15 kalbų. Už knygą „Išlydžių zonos“ 2013 m. ir „Grimzdimas“ 2018 m. buvo apdovanotas Lietuvos literatūros ir tautosakos instituto premijomis už kūrybiškiausią 2012 ir 2017 metais išleistą kūrinį. 2017 m. už poezijos rinkinį „Grimzdimas“ apdovanotas prestižine „Jotvingių premija“.

Arkadijus Gotesmanas – vienas išradingiausių ir produktyviausių Lietuvos džiazo kūrėjų, universalus perkusininkas, kompozitorius, performeris, avangardinio džiazo, šiuolaikinės muzikos atlikėjas, scenarijų autorius… Gastroliavo daugelyje šalių, dalyvavo apie 50 festivalių. Džiazo scenoje debiutavęs 9-ajame dešimtmetyje jis bendradarbiavo su daugybe įvairių krypčių Lietuvos ir pasaulio muzikų. Menininkas groja ne tik džiazą, bet ir naujausią akademinę muziką, rašo scenarijus muzikiniams performansams ir instaliacijoms, rengia projektus su šokėjais. A. Gotesmanas 2018 m. Birštono džiazo festivalio didžiojo prizo laureatas.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

D.KAIREVICIUTES NUOTR 1

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite