KELIŲ PRIEŽIŪRA ŽIEMĄ

0
27
min news zrs 99 keliu valymas ziema

Oficialus žiemos sezonas prasideda spalio 15 d. ir tęsiasi iki balandžio 15 d. Tačiau, nepaisant termino, mechanizmai visada pasiruošę išvažiuoti į kelius.

21 000 valstybinės reikšmės kelių yra skirstomi į V priežiūros lygius. Keliai prižiūrimi, vadovaujantis reglamentuotu dokumentu „Automobilių kelių nuolatinės priežiūros normatyvai KPV PN 19“.

Nustatyti kokybės reikalavimai priežiūros lygiams netaikomi esant ypač sudėtingoms orų sąlygoms, kai yra fiksuojamas vienas iš požymių:

  • vidutinis 6 valandų snygio intensyvumas yra didesnis nei 2,5 mm/val.;
  • sningant ir (arba) pustant per 12 val. ar trumpesnį laiką puraus sniego dangos prieaugis viršija 20 cm storį;
  • lijundra tęsiasi ilgiau kaip 6 val.;
  • oro temperatūra per dieną nepakyla aukščiau -10°C.

Nebarstoma, kai barstomų medžiagų poveikis pablogina dangos būklę (pvz., stipriai pustant ir (arba) sningant, klijuojantis sniegui ir panašiai).

Apie sudėtingas eismo sąlygas keliuose: kliūtis, duobes, plikledį, suniokotus ženklus ir kt., vairuotojai gali pranešti trumpuoju tel. nr. 1871 (kaina 0,09 Eur/min.).

Vairuotojai kelių priežiūros lygius ir kokie darbai bei kada tuose keliuose atliekami gali pasitikrinti kpl.keliuprieziura.lt

Visą informaciją rasite šioje ATMINTINĖJE.

Informaciją pateikė AB „Kelių priežiūra”

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite