SUŽAVĖJO ,,ŠILTOS AKIMIRKOS“

0
65
DSC 0190

Zarasų krašto muziejuje gruodžio 7 d. atidaryta zarasiškės knygų iliustratorės Gintarės Laurikėnienės iliustracijų ir piešinukų paroda ,,Šiltos akimirkos“. Išties –  ir paroda, ir jos atidarymas virto šilta, jaukia oaze.  Autorė, jau iliustravusi daug knygų, maloniai nuteikė ne tik savo kūryba, bet ir nuoširdžiai, įdomiai atskleidė kūrybinį kelią, pasidalijo mintimis, kaip gimsta tokie nuostabūs darbai.

Gintarės kūryba neatsirado iš nieko. Parodos atidarymo metu autorė paatviravo, kad dar mokykloje mėgo piešti, vėliau baigė tuometinį Šiaulių pedagoginį institutą ir įgijo dailės ir pradinių klasių mokytojos specialybę. Vėliau darbas, atsakingos vadovės pareigos, vaikai, motinystė… Dabar sugrįžo prie jai mielo piešimo. Pagauti nuotaiką, potėpį, įvaizdį, iliustruoti net visą knygą,  atrodo, dailininkei vieni niekai. O gal taip tik mes matome, kai žvelgiame į nuostabius kūrinėlius, taiklias iliustracijas. Vakaro vedėjo ir šių eilučių autoriaus paklausta, Gintarė paaiškino, kad visaip būna – ne taip jau paprasta. Kartais tenka atidėti pradėtą darbą į šalį ir pulti prie kitų temų. Ypač kai užsakovai nekantrauja. Bet Gintarė labai retai ,,neįtelpa“ į laiko rėmus – įvykdo laiku ir kokybiškai.

Dailininkės iliustracijos, piešiniai trykšte trykšta nuotaikingumu, spalvingumu, gyvybingumu. Dera subtilumas ir humoras. Visi tą žiemišką vakarą parodoje patyrė daug  malonių akimirkų, spinduliuojančių gerumu, meile, optimistine nuotaika. Parodos autorę nuoširdžiai sveikino, daug dėkingumo žodžių, palinkėjimų už jos meninę kūrybą, šiltus ir spalvingus piešinius išsakė  Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė Zarasų profesinės mokyklos direktorė Nijolė Guobienė, Zarasų ,,Ąžuolo“ gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius, Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Irma Gineikienė, Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė gydytoja Violeta Barisevičienė, gražus pulkelis bendradarbių, šeimos nariai, draugai bei kiti Gintarės kūrybos gerbėjai. Lyrines melodijas fleitomis subtiliai grojo Elina Laurikėnaitė ir Kornelija Trimonytė (mokytoja Jūratė Tumėnienė). G. Laurikėnienės paroda  žavumu šildys lankytojus iki 2023 m. sausio 10 d.

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

Vasilijaus Kukonenkos ir autoriaus nuotraukos

 KVN7071

 KVN7073

 KVN7080

 KVN7082

 KVN7086

 KVN7089

 KVN7090

 KVN7091

 KVN7096

 KVN7100

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite