LABORATORIJOJE „MEDUS“ – STARTAS 2023 – 2029 METŲ VIETOS PLĖTROS STRATEGIJAI

0
43
20221214 175709k

VšĮ „Inovatorių slėnis“ ir Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės (toliau – VVG) iniciatyva, gruodžio 14 d. Zarasų krašto kultūros, meno, verslo, švietimo, turizmo, socialinių paslaugų, sporto  bei laisvalaikio atstovai buvo pakviesti į atvirą susitikimą. VVG atstovai pristatė pradedamos rengti 2023 – 2029 metų vietos plėtros strategijos gaires. Aktyvios diskusijos metu buvo siūlomos ir aptariamos įvairios temos bei priemonės, kurios galėtų būti finansuojamos LEADER metodu ateinančiu strategijos įgyvendinimo laikotarpiu. Neformalioje aplinkoje turėjome puikią progą diskutuoti, aptarti, pristatyti ir pateikti pasiūlymus bei vizijas krašto ekonominei ir socialinei gerovei kelti.

Buvo siūlomos priemonės didinančios regiono patrauklumą ir išskirtinumą, kūrybinių industrijų kryptys, mokymosi visą gyvenimą ir poveikio klimato kaitai mažinimo galimybės, aplinkos apsaugos priemonės, darnaus vystymosi, oraus gyvenimo namų kūrimas senjorams, socialinės inovacijos, studijų – dirbtuvių įrengimas, meno ir turizmo klasterių kūrimas, socialiniai ir bendruomeniniai verslai, tarptautinis bendradarbiavimas, dalinantis gerąja įgyvendintų projektų patirtimi.

Panašūs susitikimai bus organizuojami visose rajono seniūnijose, bendruomenėse, todėl visus – bendruomenių, verslo, valdžios atstovus kviečiame aktyviai dalyvauti vietos plėtros strategijos rengimo procese.

Zarasų – Visagino regiono vietos veiklos grupės informacija

164 n k

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite