ZARASŲ PEDAGOGŲ IŠVYKA Į ATVIROS PRIEIGOS STEAM CENTRĄ UTENOJE

0
52
mid news zrs 88 10

Mokinių atostogos – palankus metas mokytojams tobulintis, sužinoti ir patirti naujų, informatyvių dalykų.

Vasario 13 dieną, grupė Zarasų rajono ugdymo įstaigų, Švietimo ir kultūros skyriaus, Švietimo pagalbos tarnybos atstovų, vyko į atviros prieigos STEAM centrą Utenoje. Mūsų tikslas – susipažinti su Centro veiklomis ir jų pritaikymo ugdymo procese galimybėmis.

Utenos STEAM centras – įkurtas viename iš garbingą Utenos miesto kilmės istoriją menančiame pastate, Utenos dvare. Čia dar nuo XX a. antro dešimtmečio veikė ir inovatyvi švietimo įstaiga ir buvo organizuojami mokytojų kvalifikacijos tobulinimo kursai.

Mus maloniai pasitinka STEAM centro vadovas Darius Varanius. Jis pristato Centro veiklas. Čia sudarytos puikios sąlygos lankytojams pasinerti į kompleksišką tikrovės reiškinių pažinimą, susipažinti su gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų dėsniais ir naujausiais išradimais, eksperimentuoti ir kurti. Utenos regiono mokytojai STEAM centre turi galimybę tobulėti, plėtoti savo kompetencijas, moksleiviai – įgauti praktinio ir patyriminio mokymosi patirties.

Vien teorijos čia neužtenka. Pasiskirstome į grupes ir keliaujame į laboratorijas, kur mūsų laukia praktinės užduotys. Trumpam tampame mokiniais ir Centro darbuotojų pagalba išbandome ir atrandame daug nuostabių dalykų.

Biologijos – chemijos laboratorijoje matuojame ir sveriame medžiagas, maišome, tirpiname ir pasigaminame kvapnaus lūpų balzamo!

Fizikos – inžinerijos laboratorijoje stebime įvairius prietaisus, sužinome, kam jie skirti, kokius bandymus su jais atlieka mokiniai. Visus sužavėjo šalto azoto pagalba atliktas magnetinės levitacijos bandymas.

Robotikos – IT laboratorijoje susipažinome su įvairiais konstruktoriais, išbandėme robotų valdymo programėles, sužinojome daug įdomių dalykų apie robotikos galimybes.

Specializuotos Astrofizikos-aerokosmonautikos laboratorijoje apie astronomijos galimybes, įrangą ir siūlomas paslaugas mums papasakojo Centro metodininkas Arvydas Šilinskas.

Daug pamatę ir išbandę, pilni idėjų grįžtame namo. Ačiū Centro darbuotojams už turiningą priėmimą.

Utenos STEAM centras kviečia mokyklas registruotis ir išbandyti jo siūlomas veiklas.

Dėkojame Zarasų profesinei mokyklai už transporto paslaugą.

 
Zarasų švietimo pagalbos tarnybos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite