ATSAKOMOJI NUOMONĖ Į 2023 M. VASARIO 14 D. PAREIŠKIMĄ

0
35
benjaminassakalauskas19550506 002

Perskaičius populistinį 2023 m. vasario 14 d. straipsnelį laikraštyje „Zarasų kraštas“ (Nr. 13 (10285), prisiminiau taip vadinamo komiteto kandidatės į merus prisistatymą (2023 m. vasario 9 d.). Kaip pagrindinius nuveiktus darbus ji įvardijo okupacinės valstybės kalba pavadintą grupę socialiniame tinkle bei padėvėtų drabužių dalinimą. O Dusetose pastebėjau dar vieną komiteto narių svarbų darbą – apraišiotus medžius spalvotais skudurais. Daugiau jų nuveiktų darbų nepastebėjau.

Iš ankstesnių nuveiktų „darbų“ pastebėjau, kad vienai šio komiteto atstovei, dirbant Zarasų rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir plėtros skyriuje, parengti projektai buvo be statybos leidimų. Už projektus buvo išleisti mokesčių mokėtojų pinigai, tačiau projektai neįgyvendinti, nes statybos leidimai negauti dėl blogų projektų:  Trijų skverų (Obelisko, metamorfozės ir apžvalgos aikštelės) projektas – skirta 33595,92 Eur, Zarasų skvero (D. Bukonto g. II etapas) projektas – skirta 8688,31 Eur. Ir per visą laikotarpį nesukurtas nei vienas kraštovaizdžio projektas Dusetose. O dabartiniu metu komiteto nariai spekuliuoja valstybėje esamomis pienininkų problemomis ir pasimėgaudami fotografuojasi prie trilitrinių stiklainių.

Taip pat yra keletas pastebėjimų iš 2023 vasario 10 d. Zarasų rajono savivaldybės tarybos posėdžio. Po populistinės savireklamos prie trilitrinių stiklainių su pakilia nuotaika susirinko Tarybos nariai. Kai kurie Tarybos nariai tik dabar pastebėjo ir „susirūpino“ dėl sunkios pienininkų situacijos. O rajono Savivaldybėje šios problemos buvo sprendžiamos nuolat.

2022 metų gruodžio mėnesį Zarasų rajono savivaldybė ėmėsi veiksmų dėl minimalios pagalbos ūkininkams ir verslininkams.

Atsižvelgiant į valstybinės politikos nebuvimą, Žemės ūkio ministerijos neveiksnumą, ženkliai padidintas elektros energijos kainas bei norint sumažinti finansinę naštą rajono ūkininkams ir verslininkams, Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas ir Zarasų rajono savivaldybės administracija inicijavo žemės mokesčio tarifų ir lengvatų nustatymą 2023 metams.

2022 m. gruodžio 16 d. Zarasų rajono savivaldybės taryba nusprendė sumažinti žemės nuomos mokestį 2023 metams. 2023 m. taikoma žemės ir žemės nuomos mokesčio lengvata iš viso: 183821 Eur (iš jų žemės ūkio paskirties žemei 148000 Eur, 80,5 proc. visų lengvatų sumos).

Zarasų rajono savivaldybė visomis išgalėmis stengiasi remti  rajono ūkininkus ir verslininkus. 2022 metų pabaigoje rajono Savivaldybė  visiems sumažino žemės mokestį. Kaip prioritetą, kooperatyvams numatė suteikti Prekybos ir paslaugų pasažo (D. Bukonto g. 1) patalpas, kad jie galėtų pardavinėti savo perdirbinius.

Prioritetai tvarkos aprašo projekte yra pateikti Zarasų rajono savivaldybės tarybos ir Lietuvos ūkininkų sąjungos Zarasų skyriaus nariams.

2016 m. Zarasų rajono savivaldybė skyrė 18 tūkstančių Eur „Trumpos maisto tiekimo grandinės produktų gamybos centro“ įkūrimui.

Zarasų rajono ūkininkai turėjo galimybę ir pasinaudojo Jaunimo įdarbinimo programa ir įdarbino jaunuolius savo ūkiuose. Pasinaudojo smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programa. Taip pat rajono ūkininkai kiekvienais metais yra vežami į parodas.

Ankstesniais metais iš Zarasų–Visagino regiono vietos veiklos grupės ūkininkai gavo per 140 tūkst. Eur. paramos, šia parama galėjo pasinaudoti ir pienininkai.

Zarasų–Visagino regiono vietos veiklos grupė 2023 m. numatė 132 tūkst. Eur. paramą Zarasų rajono ūkininkams, šią paramą taip pat gali gauti ir pienininkai.

Nuoširdžiai dėkoju visiems Zarasų rajono ūkininkams, Lietuvos ūkininkų sąjungos Zarasų skyriaus pirmininkui Dariui Viliūnui, Šlyninkos vandens malūnui, mėsos perdirbėjų kooperatyvams – „Sartų lankų jautiena“, „Dusetų krašto gaspadoriai“, „Krum Krum jautiena“, žuvies perdirbimo įmonei UAB „Vasaknos“, UAB „Ekko Lt“ aliejaus spaudyklai, Gintaro Sino vyninei ir kitiems verslininkams. Dėkoju Jums už kantrų ir aktyvų darbą, nepaisant to, kad esate slegiami ekonominių sunkumų, nevaldomos energetinės krizės, bankų plėšikavimo ir kito nesuvokiamo neveiklumo Lietuvos politikoje.

Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos socialdemokratų partijos politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 2023/02/24/01.

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite