KUO IŠSKIRIA ITALIJOS MIESTAS BOLONIJA?

0
104
bolonija

Italija – tai viena iš lankomiausių Europos šalių, kuri gali pasiūlyti daug unikalių miestų – Roma, Venecija, Milanas, Florencija. Kiek mažiau žinomas, bet ne mažiau lankomos, yra Bolonija. Šiame straipsnyje aptarsime, kuo Bolonija išsiskiria iš kitų miestų.

Bolonija garsėja savo architektūra su miestą jungiančiais portikais (koridoriais). Šie koridoriai, primenantys arkas, suteikia miestui unikalumo. Seniausias pasaulyje universitetas, įkurtas 1088 metais, yra Bolonijoje. Miestas yra didžiausias Emilio-Romanijos regione, taip pat žinomas dėl savo unikalios virtuvės, maisto pasiūlos ir istorinio centro.

Taip galima trumpai apibūdinti Boloniją, Toliau pateiksime dar daugiau šio miesto ypatybių ir naudingos informacijos, kurią verta žinoti prieš apsilankant Bolonijoje.

Bolonijos pavadinimas

Ar žinojote, kad Bolonija turi dar tris neoficialius pavadinimus? Jie yra:

  • La Rossa. Tai reiškia socialistus, kairiąją politinę pusę. Daugiausia todėl, kad Antrojo pasaulinio karo metais Bolonija buvo pasipriešinimo vokiečiams ir naciams centras. La Rossa taip pat nurodo miesto architektūrą. Visi stogai dengti raudonomis čerpėmis, kurios suteikia miestui nepakartojamą išvaizdą;
  • La Dotta. Šis pavadinimas susijęs su studijomis ir kilo nuo universiteto. Beje žodis universitetas pirmą kartą panaudotas Bolonijoje;
  • La Grassa. Šis pavadinimas susijęs su maistu. Bolonija yra Emilijos-Romanijos regiono sostinė o regionas garsėja itališkais patiekalais.

Įžymios vietos

Žinoma, kaip ir bet kur, Bolonijoje yra lankytinų vietų. Bet tikriausiai žymiausia iš jų yra portikai – arkos, skirtos gyventi žmonėms. Kai 1088 m. buvo atidarytas Bolonijos universitetas, jis sparčiai augo ir priėmė daug studentų iš visos Europos. Siekdama neatsilikti nuo šio augimo ir prisitaikyti prie studentų ir miesto gyventojų, miesto taryba turėjo pakeisti miesto išplanavimą. Koridoriai, kurie tuo metu dažnai buvo naudojami kaip namo pratęsimas, siekiant sukurti daugiau gyvenamosios erdvės, tapo pavyzdžiu Bolonijoje naudojamiems portikams.

Bolonijos turgūs

Tikriausiai daugumai Italija asocijuojasi su skaniu maistu ir mada. Kalbant apie Bolonija, joje gausu ir maisto, ir mados turgų. Žymiausi turgūs yra Piozalla turgus, Bologna Antique turgus, Mercato Del Vintage, Senasis turgus, Mercato Della Erbe, Mercato Ritrovato.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite