BUVĘS IGNALINOS RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARYS BUS TEISIAMAS DĖL KIŠIMOSI Į VALSTYBĖS TARNAUTOJO VEIKLĄ

0
29
resize 380x250 santykiai

Panevėžio apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame buvęs Ignalinos rajono savivaldybės tarybos narys M. Ž. kaltinamas kišimųsi į valstybės tarnautojo veiklą. Politikas galimai bandė priversti, kad tuometinė šios savivaldybės administracijos direktorė atliktų neteisėtus veiksmus.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinės tyrimų valdybos ir Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

M. Ž. kaltinamas tuo, kad 2020 metais, būdamas Ignalinos rajono savivaldybės tarybos nariu, kišosi į valstybės tarnautojos – minėtos savivaldybės administracijos direktorės – veiklą. Tyrimo metu surinktais duomenimis, vietos politikas siekė, jog direktorė paveiktų savo pavaldinius ir vienai medicinos įranga prekiaujančiai bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos, mažinant kitų tiekėjų konkurenciją, dalyvaujant viešųjų pirkimų konkurse.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už kišimąsi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą (BK 288 str.) numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Byla perduota nagrinėti Utenos apylinkės teismo Ignalinos rūmams.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus
vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė (Panevėžys),
tel.: (8 45) 441 154, mob. 8 614 58 699

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite