VOKIEČIŲ KARIŲ KAPŲ GLOBOS TAUTINĖS SĄJUNGOS „VOLKSBUNDAS“ VOKIEČIŲ KARIAI SUTVARKĖ PIRMOJO PASAULINIO KARO KARIŲ KAPUS GRUŽTŲ KAIME, ZARASŲ RAJONE

0
94
mid news zrs 815 20230621 141055

Birželio 21 d. Gružtų kaime, Zarasų rajone vyko iškilmingas Pirmojo pasaulinio karo vokiečių karių kapų tvarkymo darbų užbaigimo minėjimas.

Vokiečių karių kapų globos tautinės sąjungos „Volksbundas“ kariai su viršila Thomu Niederšteinu ir seržantu Robertu Mahro iškilmingai pagerbė Gružtų kaime palaidotus vokiečių karius.

Iškilmingame minėjime dalyvavo Vokiečių karių kapų priežiūros tautinės sąjungos įgaliotinis Lietuvoje dismisijos majoras Algimantas Kutanovas, VšĮ Kultūros vertybių globos tarnybos direktorius Linas Kvizikevičius, projektų koordinatorius Gediminas Tiuchta, Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjai Karlen Grdiljanc ir Simona Burokaitė bei rajono Savivaldybės administracijos darbuotojai.

Minėjimo metu klebonas Vydas Juškėnas pašventino naujai pastatytą kryžių, buvo paminėti mirusieji ir pagerbti tylos minute, trimitininkas atliko kūrinį „Ich hatte einen Kameraden“ („Turėjau draugą“), ceremonijos metu buvo padėti vainikai ir gėlės.

Atliktas didelis ir prasmingas darbas pagerbiant žuvusiųjų atminimą. Rūpinimasis tautiečių bei kitų tautybių karių kapais yra labai svarbus. Kapinės yra tarsi istorijos vadovėlis, padedantis jaunajai kartai suvokti ir pažinti tautų praeitį bei ugdyti sąmoningumą ir pilietiškumą.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

mid news zrs 678 IMG 20230621 125815

mid news zrs 803 received 826084841819726 002

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite