PASIRINKUSIEMS PEDAGOGIKOS STUDIJAS – KELIS ŠIMTUS EURŲ SIEKIANČIOS STIPENDIJOS

0
45
pedagogika

Liko daugiau nei savaitė pateikti prašymus studijuoti aukštosiose mokyklose. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija primena, kad pasirinkusiems mokytojo profesiją neribojamas priėmimas į valstybės finansuojamas vietas, numatytos iki 539 eurų per mėnesį siekiančios stipendijos.

Šios išskirtinės sąlygos galioja norintiems tapti mokytojais tų specialybių, kurių poreikis yra didžiausias: matematikos, lietuvių kalbos ir literatūros, prancūzų kalbos, vokiečių kalbos, fizikos, chemijos, biologijos, istorijos, geografijos, informacinių technologijų, pradinio ugdymo ir specialiosios pedagogikos.

Pretenduoti gali visi, kurie atitinka nustatytus priėmimo reikalavimus.

Būsimiems pedagogams – tikslinės stipendijos

Įstojusieji į valstybės finansuojamas didžiausio poreikio specializacijų bakalauro pedagogikos studijas, priklausomai nuo akademinių rezultatų, turės galimybę kas mėnesį gauti 319 eurų (6,5 BSI) dydžio stipendiją.

Ją galės gauti ir kitų bakalauro studijų studentai, jei šalia pagrindinių studijų pasirinks gretutines pedagogines studijas. Gretutinės pedagoginės studijos skirtos tiems bakalauro studentams, kurie nori greta savo pagrindinės studijų programos studijuoti ir pedagogiką.

Minėtų specializacijų pedagogiką studijuojantys paskutinio kurso studentai turės galimybę gauti net 539 eurų (11 BSI) per mėnesį stipendiją. Tereikia sudaryti sutartį su savivaldybe arba mokykla dėl darbo baigus studijas, numatant ten dirbti ne trumpiau kaip 3 metus per 5 metų laikotarpį, ne mažiau kaip 0,7 etato. Tai galioja ir pedagoginių profesinių studijų studentams – šios 1-1,5 metų trukmės studijos skirtos jau įgijusiesiems aukštąjį išsilavinimą ir norintiems tapti mokytojais.

Teikti prašymus galima iki liepos 28 d.

Prašymus studijuoti pateikti galima iki liepos 28 d. 12 val.

Norintieji tapti mokytojais daugiau aktualios informacijos gali rasti interneto svetainėje www.mokysiu.lt.

Pastaraisiais metais stojančiųjų į pedagogiką daugėja. Pernai 1 084 jaunuoliai pasirinko universitetuose ir kolegijose studijuoti pagal pedagogikos studijų krypties bakalauro programas. Tai yra lygiai šimtu daugiau nei 2021 m. (984) ir 186 studentais daugiau nei 2020 m. Pernai pedagogines profesines ir gretutines studijas pasirinko dar po 415 studentų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite