KAIP BET KURIS MOKSLEIVIS GALI PAGERINTI ANGLŲ KALBOS ŽINIAS?

0
56

Nors mūsų šalyje gimtoji kalba yra lietuvių, anglų kalbos svarba šiuolaikiniame pasaulyje yra milžiniška. Dabar anglų kalba atrakina ne tik daug durų. Blogiausia, kad jos nemokėjimas gerokai apsunkina ne tik tikslų siekimą, tačiau ir darbo paieškas, komunikaciją. Visiems žmonėms, kurie nori pasiekti savo tikslų ir tapti sėkmingais šiuolaikinėje visuomenėje, bus daug lengviau, jeigu jie mokės anglų kalbą. Šiame straipsnyje nagrinėsime veiksmingas strategijas ir metodus, kurie gali tikti daugumai mokinių, norinčių pagerinti savo anglų kalbos žinias.

Reguliarus skaitymas

Skaitymas leidžia susipažinti su skirtingais rašymo stiliais, žodynu ir gramatinėmis struktūromis. Tiek populiarioji žurnalistika internete, tiek klasikinė literatūra, naujienų portalai ar kita informacija anglų kalba padės tobulinti bei gilinti žinias. Naršyklėje įdiegus vertėjo įskiepį galima bet kokį žodį akimirksniu išsiversti ir gerinti savo anglų kalbą.

Kalbėti ir klausyti

Kalbos mokymasis visada skirstomas į keturias dalis: klausymą, kalbėjimą, teksto suvokimą ir rašymą. Jau aptarėme, kaip pagerinti teksto suvokimą ir rašymą, tačiau negalima pamiršti apie kitus kalbos elementus.

Žiūrėdami filmukus, filmus ar YouTube įrašus anglų kalba, stebėdami TV laidas, dokumentinius filŠie šaltiniai supažindina ne tik su vadovėline, tačiau ir tikrąja anglų kalba. Taip galėsite susipažinti su įvairiais akcentais, posakiais ir kultūriniais niuansais. Nepamirškite, jog su turiniu galima naudoti ir subtitrus. Jie tikrai praverčia.

Tuo pat metu, kuo dažniau praktikuokitės kalbėti angliškai. Ieškokite galimybių bendrauti su gimtakalbiais, dalyvaukite mainų programose, nedvejokite komunikuoti su užsieniečiais internetu. Jei tokios galimybės ribotos, praktikuotis įmanoma ir patiems. Telefonu įrašinėkite savo balsą ir klausykitės, kad nustatytumėte, kur galima tobulėti.

Programėlės anglų kalbos gerinimui

Populiariausios programėlės, kaip Duolingo ar Babbel gali padėti gerinti kiekvieną kalbos aspektą. Jos išmėgina ir padeda gilinti žodyną, kalbėjimo, skaitymo ir net rašymo įgūdžius. Didelę dalį medžiagos iš jų galima pasisemti nemokamai, tačiau norintiems sparčiausio progreso yra ir mokamos funkcijos.

Korepetitoriaus paslaugos

Korepetitorių paslaugos teikia keletą naudų įvairių klasių mokiniams, besimokantiems anglų. Korepetitorius skiria individualų dėmesį, todėl mokiniai gali sutelkti dėmesį į savo tobulėjimą, o ne daugumos tempą klasėje.

Korepetitoriai patys puikiai moka anglų, pažįsta mokymo sistemą, jos reikalavimus ir gali patarti gramatikos, žodyno, tarimo ir pokalbio įgūdžių klausimais. Jie padeda ugdyti pasitikėjimą savimi, gerinti kalbos žinias ir kurti veiksmingas mokymosi strategijas. Sukurta palanki mokymosi aplinka užtikrina, kad anglų kalba bus įvaldyta greičiau ir efektyviau!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite