KAIP PASIGAMINTI TOBULOS KONSISTENCIJOS LĘŠIŲ SRIUBĄ?

0
45
straipsnio virselis nuotr. Pexels Antonius Ferret

Sriubos ne tik sušildo, bet ir prisotina organizmą naudingomis medžiagomis bet kuriuo metų sezonu. Priklausomai nuo poreikio, sriubas galima trinti arba virti iš pjaustytų daržovių. Visgi, trintos sriubos yra sotesnės, todėl šiame straipsnyje pasidalinsime įžvalgomis, leisiančiomis pasigaminti gardžią, idealios konsistencijos lęšių sriubą.

Ingredientai

Norint lengvai pasigaminti gardžią sriubą, vienas iš svarbiausių žingsnių – tinkamų ingredientų pasirinkimas. Lęšių sriuba dažniausiai gaminama iš:

  • lęšių;
  • įvairių daržovių;
  • prieskonių.

Lęšius galima naudoti tiek džiovintus, tiek konservuotus. Skirtumas tik tas, kad konservuoti lęšiai leis greičiau pasigaminti sriubą. Taip pat sriubą galima pagardinti įvairiomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis, kukurūzais, žiediniais kopūstais, žaliosiomis pupelėmis ir pan.

Gaminant šią sriubą, galima drąsiai eksperimentuoti tiek su daržovėmis, tiek su prieskoniais. Kadangi ankštinių šeimos augalo skonis – švelnus, neintensyvus, nepamirškite žolelių, tyro aliejaus. Tad sriubą pagardinti galima petražolėmis, aitriąja paprika, kmynais, imbieru, alyvuogių aliejumi bei česnaku ir svogūnu. Minėtieji sriubai suteiks išraiškingą skonį.

Tekstūra

Apkeptas daržoves su prieskoniais reikia virti apie 20 minučių. Naudojant džiovintus lęšius, šiuos reikia dar pavirti 15 minučių, kol suminkštės. Kitu atveju, naudojant konservuotus lęšius, gaminimo laiką galima sutrumpinti. Šiuo atveju pakanka viską pavirti dar 5 minutes.

Kai visos daržovės išverda, galima pradėti trinti sriubą. Norint pasirinkti tinkamiausią tekstūrą, geriausia trinti rankiniu trintuvu. Norintiems kreminės tekstūros, trinkite sriubą tol, kol neliks lęšių gabaliukų. Kitu atveju, norint vos jaučiamos tekstūros, patariama trinti trumpiau, kol nebeliks didelių daržovių gabalėlių, bet bus jaučiami lęšių gabaliukai. Be to, norėdami skystesnės sriubos, įpilkite vandens ar kokosų pieno.

Gaminant ankštinių daržovių sriubą, galima drąsiai eksperimentuoti, nes lęšiai yra švelnaus skonio. Tad galima derinti skirtingas daržoves ir prieskonius, kol rasite idealiausią skonių balansą. Sriubos konsistenciją taip pat galima lengvai pasirinkti. Jeigu trinsite trumpiau, bus jaučiami daržovių gabaliukai, jei ilgiau – pagaminsite kreminės konsistencijos sriubą. Tad drąsiai eksperimentuokite ir nustebinkite šeimos narius gardžiu patiekalu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite