KAI DANGŲ SKRODŽIA ŽAIBAI

0
45
žaibas

Šį savaitgalį, kaip informuoja meteorologai, lis lietus ir griaudės perkūnija. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis,  dėl žaibo iškrovos šiais metais Lietuvoje kilo 19 gaisrų. Jų metu sudegė 5 individualūs namai, 4 ūkiniai pastatai, atvirosiose teritorijose liepsnojo žolė ir pavieniai medžiai. Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį dėl žaibų taip pat kilo 19 gaisrų.

Ugniagesiai gelbėtojai primena gyventojams, kad perkūnijos metu negalima stovėti  po medžiais, arti vandens. Taip pat negalima bėgti. Žaibuojant nereikėtų rankose laikyti skėčių, meškerių, metalinių lazdų.  Pavojinga būti ir prie aukšto statinio ar ant kalvos, šalia metalinių aptvarų, elektros tiekimo linijų. Nesaugu  dirbti žemės ūkio darbus atvirame lauke. Jei perkūnija lauke užklupo netikėtai, geriausia palaukti jos pabaigos  nedidelėje įduboje arba stataus šlaito papėdėje.

Maudantis, irstantis valtimi ar žvejojant  ežere, upėje ar tvenkinyje, išgirdus  griaustinį, reikia kuo greičiau skubėti į krantą.

Perkūnijos metu, jeigu esate pastate, nesinaudokite elektriniais prietaisais, telefonu, nelieskite vandens čiaupų, nebūkite šalia dūmtraukių, krosnių ar metalinių daiktų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite