KAIP ŽINOTI AR ŽIEMINĖS PADANGOS DAR TINKAMOS NAUDOTI?

0
73
Kaip žinoti ar žieminės padangos dar tinkamos naudoti

Kaip mums primena mūsų vietinė, automobilių techninė priežiūra ir saugumas žiemą neapsiriboja padangomis. Tačiau jei patekote į šį konkretų puslapį, taip yra todėl, kad norite sužinoti, ar jūsų žieminės padangos vis dar gali užtikrinti našumą, kokio tikitės važiuojant sniegu ir ledu padengtuose keliuose. Nereikia klausti vietinio mechaniko. Pateikiame įvairius metodus, kaip apskaičiuoti žieminių padangų nusidėvėjimą ir jo išvengti.

Žieminės padangos R17 protektoriaus nusidėvėjimo indikatoriai. Greitas ir paprastas būdas – nurodyti padangos protektoriaus nusidėvėjimo indikatorius, esančius griovelių viduje. Tai strypai, pagaminti iš kietos gumos, gulintys šonu skersai protektoriaus. Kai protektorius sutampa su nusidėvėjimo indikatoriais – 2/32“ arba 1,6 mm, padangą reikia pakeisti, nes ji nebeužtikrina veiksmingos sukibimo su sniegu ir ledu.

Priešžieminis nusidėvėjimo lygis. Jei iki žiemos pradžios protektoriaus gylis yra mažesnis nei 6/32 colio arba 4,8 mm, padanga greičiausiai neatlaikys viso sezono arba maždaug 10 000 km. Tie, kurie planuoja prailginti savo gumos tarnavimo laiką dar vienam sezonui, kad sutaupytų pinigų, po kelių mėnesių gausaus snigimo gali sumokėti daug daugiau nei už naują padangų komplektą. Ne visos žieminės padangos susidėvi vienodu greičiu. Žieminės padangos paprastai tarnaus ilgiau nei modeliai, skirti ledinėms sąlygoms. Mišinio kokybė taip pat vaidina pagrindinį vaidmenį padangų patvarumui. Ketvirčio testas. Klasikinis žieminių padangų nusidėvėjimo matavimo būdas yra naudoti ketvirtadalį. Įdėkite 2 eurų monetą į vieną iš griovelių karibu žemyn. Jei matote jos nosies galiuką, vadinasi, protektoriaus gylis nebeatitinka 6/32”, tad greičiausiai padanga neatlaikys visą žiemą ar 10 000 km.

Apsauga nuo priešlaikinio nusidėvėjimo: padangų slėgis. Tinkamai pripūstos padangos sumažins susidėvėjimą ir taupys degalus. Padangų slėgį tikrinkite kartą per savaitę, jei nuvažiuojate daug; bet kuriuo atveju patikrinkite bent kartą per mėnesį. Pripūskite visas padangas, kurios neatitinka jūsų transporto priemonei rekomenduojamų PSI. Informaciją galite rasti savininko vadove arba specialioje etiketėje, esančioje vairuotojo durų rėmo viduje. Padangų sukimasis, balansavimas ir derinimas. Padangos turi būti subalansuotos ir pasukamos kas 10 000 km, kad būtų išvengta netolygaus protektoriaus nusidėvėjimo. Kryptinės padangos turi būti pasuktos toje pačioje transporto priemonės pusėje (priekyje-galinėje), o nekryptinės padangos turi būti pasuktos taip, kad susidarytų X (pvz., priekinė iš kairės į galinę dešinę). Padangas rekomenduojama sulygiuoti, kai tik pajuntate, kad jūsų automobilis traukia į kairę arba dešinę, arba kai pastebite netolygų protektoriaus susidėvėjimą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite