SKAMBANTI SPALVŲ JŪRA

0
17
1

Sugrįžus pirmą dieną po pavasario atostogų, Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos mokinių ir mokytojų laukė įdomi, prasminga diena. Mokykloje svečiavosi pianistai Sonata Deveikytė Zubovienė, Rokas Zubovas ir pristatė naują muzikinę programą „Skambančios spalvų jūros. Čiurlionis ir Debussy“.

Diena prasidėjo meistriškumo pamokomis, kurias vedė Prof. Rokas Zubovas. Tikslios pastabos, patarimai , malonus bendravimas – tokios buvo pianisto pamokos su mūsų mokyklos jaunaisiais pianistais. Jose dalyvavo Jonas Adomavičius, Darja Michailova, Erneta Šatrovaitė, Ugnė Kazlauskaitė. Pamokas stebėjo mokytojai pianistai.

Įdomus, įsimintinas seminaras „Skambanti spalvų jūra“. M.K. Čiurlionio simfoninė poema „Jūra“ ir C. Debussy „Trys eskizai simfoniniam orkestrui „Jūra“ – du dvidešimtojo amžiaus pradžios muzikiniai marinistinio meno šedevrai, jų istorinė ir kultūrinė vertė. Jūros vaizdinys Čiurlionio kūryboje – dailėje, fotografijoje, žodžio kūryboje, fortepijoninėje muzikoje.

Džiugu, kad seminarą klausė ir dailės skyriaus, ir muzikos skyriaus mokiniai. Išgirsti Prof. Roko Zubovo minčių atvyko mokiniai ir mokytojai iš Dusetų skyriaus.

Į koncertą susirinko pilna salė muzikos mylėtojų. Fortepijoninis duetas muzikinę programą atliko „Skambančios spalvų jūros. Čiurlionis ir Debussy“ 4 rankomis fortepijonu. Mokyklos salėje pirmą kartą skambėjo du muzikiniai šedevrai kartu: Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninė poema „Jūra“ ir Claude’o Debussy „Tris eskizus simfoniniam orkestrui „Jūra“ („La mer“). Abu kūriniai specialiai pritaikyti 4 rankoms fortepijonu šiai programai. Klausytojai turėjo galimybę išgirsti labai aukšto lygio koncertą. O atlikėjai džiaugėsi puikia koncertine sale bei puikiu instrumentu.

Atlikėjai žadėjo sugrįžti ir atlikti Fausto Latėno kūrinius.

2

3

4

5

6

7

8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite