TECHNOLOGINĖS VEIKLOS VAIKAMS ZARASŲ VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

0
24
IT veiklos bibliotekoje

Vaikai gimsta ir auga visiškai kitokioje technologinėje aplinkoje, nei augo suaugusieji. Išties labai daug kalbama apie technologijų grėsmes, tačiau jei mes, suaugusieji, kontroliuojame turinį, laiką ir būdą, kaip vaikai jomis naudojasi, tai tampa draugu, puikiu papildu ugdymo procese ir programose. Naujosios interaktyvios technologijos atveria naujas galimybes, padeda sukurti aplinką, kurioje vaikai gali veikdami mokytis, taip pat padeda vizualizuoti sunkiai suprantamas idėjas, reiškinius ir sąvokas. 

Zarasų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vaikams galime pasiūlyti įvairias smagias ir naudingas technologines veiklas:

  • FISCHERTECHNIK konstravimo dirbtuvės. Tai lanksti ir inovatyvi konstravimo sistema, kurios pagrindas – unikalus fischertechnik statymo blokelis, prie kurio galima pritvirtinti kitas detales iš visų šešių pusių. Šis edukacinio konstruktoriaus rinkinys – ideali priemonė būsimiems mechanikams, technikams ir inžinieriams mokinti. Užsiėmimų metu vaikai susipažins kaip veikia pavarų dėžė, planetinis reduktorius, kaip pastatyti tvirtą tiltą ir daug daugiau. Kviečiame vaikus 10+ amžiaus į užsiėmimus antradieniais nuo 15 val.
  • LEGO robotų dirbtuvės. LEGO MINDSTORMS robotai – techninės bei programinės įrangos rinkinys, leidžiantis kurti nedidelius, lengvai modifikuojamus, programuojamus robotus. Konstruoti yra nesunku, tereikia sekti metodiką ir įdiegti suprojektuotas robotų kūrimo komandas. Užduotys kiekvienam pagal pomėgius! Užsiėmimai skirti vaikams nuo 6 metų kartu su tėveliais, trečiadieniais nuo 15 val.

 

  • 3D pieštuko galimybės. Šis 3D spausdinimo rašiklis yra puikus meno įrankis tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tai instrumentassugebantis piešti ore. 3D rašiklio veikimo principas yra labai paprastas. Skirtingai nuo įprastų rašymo ar piešimo priemonių, vietoje grafito naudojamas plastikas. Rašiklio konstrukcija užtikrina greitą plastiko pakeitimą, kas suteikia galimybę kombinuoti spalvas ir medžiagas tiesiogiai piešinyje. Kviečiame novatoriškai kurti trimačius objektus! Vaikai nuo 6 metų laukiami trečiadieniais 15 val.

 

  • Dėmesio ir koncentravimosi ugdymosi užsiėmimai. Šios programos pagalba mokomasi savireguliacijos, atsižvelgiant į kūno siunčiamus signalus. Besinaudojančiam programa suteikiama informaciją apie jo kūno fiziologinę funkciją (odos varžos pokyčius), nes kintant psichologinei būklei, kinta kompiuteriu fiksuojami parametrai. Vaikai gali žaisti dėmesio ir susikaupimo ugdymui skirtus žaidimus: Balansas, Labirintas, Vabzdžiai, Nupiešk savo grafiką, Muzikos grafikas ir kt. Užsiėmimai skirti vaikams nuo 8 metų, kiekvieną ketvirtadienį 15 val.
  • Bitutės-robotukai edukacinė veikla. Spalvinga, lengvai valdoma ir draugiška edukacinė bitutė-robotas „Bee-bot“ tai visame pasaulyje populiari ugdymo priemonė, skirta patiems mažiausiems ir smalsiausiems vaikams mokytis iššifravimo bei problemų sprendimo, programavimo pradmenų. Tiksliniais krypties mygtukais galima įvesti iki 200 skirtingų komandų, kurių pagalba „Bee-Bot“ galėsite nukreipti judėti pirmyn, atgal, į kairę ir į dešinę. Paspaudus žalią mygtuką „GO” robotukas pradeda savo kelionę. Be jokios abejonės, vaikus sužavės tai, kad mokytis su „Bee-Bot“ yra neįtikėtinai smagu! Užsiėmimai vyksta vaikučiams 5+ amžiaus penktadieniais, nuo 15 val.

 

Kviečiame susipažinti su minėtomis veiklomis iš arčiau. Bibliotekos savanorė Daria sukūrė trumpą vaizdo filmą, kurį rasite Youtube kanale: „Technologinės veiklos vaikams Zarasų r. sav. viešojoje bibliotekoje“ arba paspaudę šią nuorodą:

https://www.youtube.com/watch?v=183q9GqB8v0

Linkime malonių patirčių!

pixlr 20220518132308110

 

 

Parengė Inesa Dumbravienė,

Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite