KAIP TINKAMAI PRIŽIŪRĖTI SPALVOTUS DRABUŽIUS?

0
23
lygaus audinio suknele trumpomis rankovemis rozines spalvos 3046

Vasaros metu esame linkę dėvėti daug šviesių ar spalvotų drabužių. Drabužio išvaizda ilgiau išliks puiki jeigu įsigysite aukštos kokybės drabužius. Dažnai prabangiomis medžiagomis, tokiomis kaip šilkas, tenka rūpintis daug atidžiau ir kruopščiau, bet taip jais galėsite džiaugtis ne vieną sezoną. Rūpintis šviesiais drabužiai yra lengviau, nes dažnai užtenka įsigyti gerą skalbimo priemonę, kuris užtikrins, kad balta spalva išliks spindinti. Tuo tarpu spalvoti drabužiai reikalauja didesnės priežiūros, nes jų spalva gali greitai išblukti ar nusidažyti nuo kitų skalbinių. Parengėme jums trumpą spalvotų drabužių priežiūros atmintinę, kuris leis ilgiau mėgautis ryškiomis vasariškomis suknelėmis ir gėlių motyvais margintomis palaidinėmis.

Rūšiuokite drabužius

Prieš skalbiant drabužius rekomenduojama juos surūšiuoti ne tik pagal spalvas, bet ir priežiūros reikalavimus. Lengvų ir gležnų audinių neskalbkite kartu su grubiomis medžiagomis, tokiomis kaip oda ar zomša. Atminkite, kad pirmą kartą skalbiant rūbą jis gali nudažyti kitus skalbinius, dėl to niekada neskalbkite spalvotų rūbų su baltais skalbiniais. Norint išvengti netikėtumų verta nusipirkti specialių drabužių dažus sugeriančių lapelių, kuriuos galite įmesti į skalbimo mašiną. Jie sumažina kitų skalbinių nudažymo riziką. Moterims svarbu tinkamai pasirūpinti ir savo apatiniu trikotažu. Nėriniuotas liemenėles geriausia skalbti rankomis vėsiame vandenyje naudojant specialias priemones.

Iš anksto pašalinkite dėmes

Kuo dažniau skalbiame drabužius skalbimo mašinoje tuo greičiau jie susidėvi. Dėl to, daugelis daro klaidą tikėdamiesi, kad įsisenėjusios dėmės išsiplaus tik paprasto skalbiklio pagalba. Dažnai purvinus drabužius tenka skalbti kelis kartus, kad iki galo pašalintumėte visas dėmes. Įsigykite specialų dėmių valiklį, kuriuo ištrinkite dėmės vietą ir leiskite jai pastovėti bent porą valandų. Tokiu būdu dėmės lengviau išsiplaus iš drabužių ir jų nereikės skalbti pakartotinai.

Pasirūpinkite drabužiais prieš skalbimą

Norėdami išlaikyti vasarinių suknelių ar palaidinių glotnų paviršių būtinai jas išverskite prieš dėdami į skalbyklę. Šis lengvas sprendimas gali padėti ne tik apsaugoti audinį nuo susivėlimo, bet ir sumažina spalvos nublukimo riziką. Taip pat, atkreipkite dėmesį į tai kaip džiovinate skalbinius. Jeigu planuojate juos džiauti lauke ant saulės atokaitos privalote juos palikti išverstus, nes saulė gali sugadinti drabužių spalvą.

Perskaitykite priežiūros etiketę

Priežiūros etiketes prie kiekvieno rūbo yra prisiuvamos neatsitiktinai. Jose pateikiama visa informacija kaip tinkamai rūpintis drabužiu, kad jis tarnautų kuo ilgiau. Šiuo metu drabužiai internetu vis labiau populiarėja. Nekeldami kojos iš namų galite greitai ir lengvai įsigyti skirtingų stilių rūbų už gerą kainą. Vis dėlto, daugelis užsisakę drabužius internetu pamiršta pasidomėti jų priežiūra. Daugelį spalvotų pavasarinių paltų derėtų nešti į valyklą sausam valymui. Taip pat, stenkitės per daug dažnai nesinaudoti drabužių džiovinimo mašina. Šiltuoju metų laiku leiskite skalbiniams išdžiūti natūraliai.

Tinkamos priemonės

Norėdami, kad jūsų spalvoti drabužiai ilgiau išlaikytų savo spalvą labai svarbu naudoti jiems pritaikytas skalbimo priemones. Spalvotiems drabužiams skirti skalbikliai yra sukurti taip, kad apsaugotų rūbus nuo nublukimo ir suteiktų jiems žvilgesio. Lengvus vasariškus drabužius visada rekomenduojama skalbti vėsiame vandenyje. Dėl to, ieškokite skalbimo priemonių, kurios būtų efektyvios ir žemoje temperatūroje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite