ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ SKYRĖ FINANSAVIMĄ VAIKŲ VASAROS STOVYKLOMS ORGANIZUOTI

0
25
stovyklos

Zarasų rajono savivaldybės taryba, norėdama užtikrinti aktyvų ir prasmingą vaikų vasaros poilsį, stovykloms organizuoti skyrė 20 tūkst. Eur. Paskelbus Vaikų vasaros stovyklų organizavimo konkursą, buvo gauta 10 paraiškų. Vaikų vasaros stovyklų paraiškų vertinimo komisija 2022 m. birželio 23 d. posėdžio Nr. Š11-(30.44)-82 metu teigiamai įvertino 8 paraiškas.

Zarasų rajono vaikams bus organizuojamos 4 dieninės ir 4 stovyklos su nakvyne. Jų metu bus užimta apie 130 vaikų.

 

2022 m. vaikų vasaros stovyklų sąrašas, jų anotacijos ir įgyvendinimo laikotarpiai

Eil.
Nr.
Teikėjas
Projekto pavadinimas
Veiklų trukmė
Dalyvių skaičius, amžius
Planuojamas
įgyvendinimo laikotarpis
Veiklų įgyvendinimo
vieta, adresas

1.

Viešoji įstaiga „Inovatorių slėnis“

Stovykla „Gamta – mūsų namai“

5 dienos

36 val.

10 vaikų

8–16 m.

2022 m. liepos 2–6 d.

Žilėno g. 2, Antalieptė, Zarasų r.

Tikslas – per aktyvius užsiėmimus pagerinti  anglų kalbos, gamtos mokslų, fizinio aktyvumo ir socialines-emocines kompetencijas.

Programa skirta saviugdai, aktyviam poilsiui, taip pat pritaikyta specialiųjų poreikių turintiems ir sunkiai bendraujantiems su bendraamžiais vaikams.

Vaikai bus apgyvendinti Antalieptės Basųjų karmelitų vienuolyne, keturviečiuose  kambariuose, maitinimas vyks 5 kartus per dieną. Stovyklos metu bus naudojami neformalaus ugdymo metodai, komandinis darbas, refleksija, vyks sporto varžybos, pažintiniai žygiai gamtoje.

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 60191822

2.

Baidarių ir kanojų irklavimo klubas „Koktitas“

„Mes kartu – daug ką galim“

7 dienos

69 val.

15 vaikų

9–17 m.

2022 m. liepos 26 d. – rugpjūčio 1 d.

Vilniaus g., 64  A

Zarasai ir  Klaipėdos irklavimo bazė

Tikslas – stiprinti vaikų sveikatą, gerinti emocinę būseną.

Stovykloje „Mes kartu – daug ką galim“ vaikai aktyviai sportuos, maudysis, vyks į Klaipėdą, kur gyvens Klaipėdos irklavimo bazės teritorijoje, palapinėse, drauge gaminsis valgį, dalyvaus „Žvejo dienos šventėje“, varžysis baidarių irklavimo varžybose.

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 68739626

3.

Viešoji įstaiga Kūno kultūros ir laisvalaikio centras

Jaunimo sporto stovykla „Triatlono ritmu“

5 dienos

50 val.

10 vaikų

12–16 m.

2022 m. liepos 19–23 d.

Laisvoji a. Salakas, Zarasų r.

Tikslas – tenkinti jaunų žmonių pažinimo, saviraiškos poreikius, sistemingai plėsti žinias apie sveikatai palankų sportą, gerinti įvairių sporto šakų įgūdžius ir bendrą fizinę formą bei padėti jiems tapti fiziškai aktyviomis, savimi bei savo kūnu pasitikinčiomis asmenybėmis.

Stacionarioje sporto stovykloje „Triatlono ritmu“ jaunimas dalyvaus fizinio aktyvumo užsiėmimuose: bendro fizinio parengimo, bėgimo, plaukimo, važiavimo dviračiu treniruotėse, draugiškose varžybose, vakaro renginiuose, bei laisvalaikio pramogos (baidarių žygis, pirtis, ekskursijos).

Stovyklautojai gyvens Salako svečių namuose.

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 675 01702

4.

Mažoji bendrija „Veiklomanija“

„Nebūk robotas“

5 dienos

25 val.

15 vaikų

9–12 m.

2022 m. liepos 18–22 d.

Donelaičio g. 5, Zarasai

Tikslas – ugdyti prasmingą ir aktyvų vaikų užimtumą, atsisakant išmaniųjų telefonų.

Dieninėje stovykloje „Nebūk robotas“ bus stengiamasi atskleisti vaikų kūrybiškumą, įtraukiant į teatro pasaulį ir aktyvią fizinę veiklą. Teatras ir judėjimas sudomina, padeda vaikui pažinti save, ugdo pasitikėjimą savimi.

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 67747592

5.

Viešoji įstaiga „Virsmo studija“

„Aš ir mano pasaulis“

5 dienos

25 val.

15 vaikų

7–18 m.

2022 m. rugpjūčio 22 – 26 d.

Vytauto g. 56, Dusetos, Zarasų r.

Tikslas – atverti vaiko kūrybines galimybes, stiprinti psichologinį lankstumą, ugdyti pasitikėjimą savimi.

Pojūčių stovykla „Aš ir mano pasaulis“ kviečia atrasti save, per draugą, per emocijas, per savo pojūčius. Visas laikas bus skirtas bendravimui ir savęs pažinimui per kūrybines veiklas. Stovykla vaikams remsis Marijos Mendelės – Leliugienės neuroedukacinių metodų sistema, atliekančia emocijų ir minčių higienos funkcijas. Organizuojami patyriminiai užsiėmimai kartu su neuroedukatore vaikams suteiks puikią galimybę formuoti socialinius įgūdžius, išveikiant emocijas tinkamu būdu, jas atpažinti, stiprinti savivertę bei pasitikėjimą savimi.
 

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 64529319

6.

Zarasų sporto centras

„Sveika gyvensena – gyvenimo būdas“

6 dienos

144 val.

18 vaikų

14–16 m.

2022 m. rugpjūčio 14–19 d.

Statybininkų pr. 2, Klaipėda

Tikslas – padėti mokiniams įgyti ir sėkmingai naudoti socialinius bei emocinius gebėjimus, siekiant užtikrinti sėkmę mokykloje ir gyvenime, puoselėti darnius tarpusavio santykius bendruomenėse ir stiprinti atsakingą elgesį visuomenėje.

Stacionari stovykla „Sveika gyvensena – gyvenimo būdas“ bus vykdoma Klaipėdoje, svarbiausias dėmesys bus skiriamas asmenybės ugdymui, per sportines veiklas bus skatinamas jaunimo fizinis aktyvumas, ugdomi sprendimų priėmimo gebėjimai ir atsakingas, bendruomeniškas elgesys. Vaikai bus mokomi gyventi aktyvaus ir sveiko gyvenimo ritmu.

Vyks įvairios veiklos: paplūdimio ir gatvės rankinio turnyrai, įvairių sporto šakų varžybos,  judrieji žaidimai, maudynės jūroje, ekskursijos po Klaipėdą, jos lankytinus objektus.

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 67061681; 8(385) 30556.

7.

Viešoji įstaiga, KSU Švietimo akademija

 „Jaunasis aviatorius“

5 dienos

40 val.

15 vaikų

8–12 m.

2022 m. liepos 25–29 d.

Informaciją pateiks organizatorius

Tikslas – pasitelkiant įdomiausius aviacijos istorijos faktus, aerodinamikos teoriją, eksperimentus ir praktines konstravimo užduotis susipažinti su aviacija bei jos profesijomis iš arčiau.

Vasaros dienos stovykloje „Jaunasis aviatorius“ vaikai susipažins su aviacijos istorija, sužinos kodėl skrenda lėktuvai, sukonstruos lėktuvus su kuriais vyks lėktuvų varžybos, vyks pažintis su dronais ir jų valdymas, aitvarų gamyba ir edukacinė išvyka. Didelis dėmesys skiriamas kritiniam mąstymui lavinti, komandinio darbo įgūdžių formavimui, kūrybiškų sprendimų paieškoms.

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 65521077; +370 60357733.

8.

Zarasų Fausto Latėno meno mokykla 

Kūrybinė dienos stovykla  „Žolynai molyje“

5 dienos

35 val.

2 grupės, 30 vaikų

12–18 m.

2022 m. rugpjūčio 22–26 d.

1 grupė: Dariaus ir Girėno g, 11;

2 grupė: Vytauto g. 56, Dusetos  

Tikslas – suteikti žinių ir įgūdžių, susijusių su vietos gamta, kultūra, keramikos menu.

Kūrybinė dienos stovykla „Žolynai molyje“ vyks Zarasų Fausto Latėno meno mokykloje ir Dusetų meno skyriuje. Dalyviai kartu kurs, iškylaus, pažins vietinius augalus, išbandys įvairias keramikos gaminių formavimo ir dekoravimo technikas. Stovyklos metu bus ugdomos kūrybinės, socialinės, emocinės kompetencijos. Sukurti darbai bus pristatyti visuomenei.
 

Stovyklos vykdytojų telefono numeris: +370 685 30579.

 

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite