PILIETINĖ AKCIJA „VARDAI“ ZARASUOSE

0
23
mid news zrs 757 111

Rugsėjo 23 d. Zarasuose, D. Bukonto g. skverelyje, buvo paminėta Lietuvos žydų genocido atminimo diena. Buvo skaitomi Holokausto aukų vardai ir pavardės. Šia pilietine akcija „Vardai“ buvo prisiminti Antrojo pasaulinio karo metais nužudyti Zarasų krašte gyvenę žydai. Toks Holokausto aukų prisiminimas padeda labai asmeniškai pajusti tragedijos mastą.

Nuo 10 valandos Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos, Pauliaus Širvio progimnazijos, Zarasų profesinės mokyklos moksleiviai, Trečiojo amžiaus universiteto klausytojai, Turmanto seniūnijos atstovai, Zarasų krašto muziejaus darbuotojai skaitė nužudytų zarasiškių vardus ir pavardes. Garsiai ištarti žydų tautybės žmonių vardai įasmenina nužudytuosius. Vardas – ne skaičius, o Holokaustas – ne statistika.  

15 valandą prie paminklo įvyko Lietuvos žydų genocido atminimo dienos minėjimas. Jo dalyviams apie žiaurią tragediją priminė Zarasų krašto muziejaus muziejininkas Vasilijus Trusovas. Rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius pabrėžė, kad šios tragedijos negalima pamiršti, ši diena yra skirta prisiminti padarytus nusikaltimus žmoniškumui, bet apie tai svarbu kalbėti ir dabar – vis dar reikia įdėti daug pastangų, kad mūsų visuomenė būtų išlaisvinta nuo smurto, neapykantos ir diskriminacijos.

Prie paminklo rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, mero patarėjas Vilhelminas Kuzmickas padėjo gyvų gėlių krepšelį, uždegė atminimo žvakutes.

Zarasų rajono savivaldybės informacija

Nuotraukose – pilietinės akcijos „Vardai“ akimirkos Zarasuose.
Eriko ČERNOVO ir Petro IVANOVO nuotraukos.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite