PREMJERINIS SPEKTAKLIS „MANO TĖTIS – SKRAJŪNAS“ PIRMĄ KARTĄ ATSKRIEJA Į VISAGINĄ

0
18
IMG 6915

Režisierė Agnė Sunklodaitė – viena ryškiausių vaikų spektaklių kūrėjų Lietuvoje, įvertinta Auksiniu scenos kryžium bei kitais svariais teatro apdovanojimais, Vilniaus senajame teatre (buvusiame Lietuvos rusų dramos teatre) sukūrė spektaklį „Mano tėtis – skrajūnas“.  Pjesė pastatyta pagal britų rašytojo Davido Almondo, kurio kūryba yra apdovanota H. Ch. Anderseno premija, knygą.

Š. m. spalio 12 d. (11 ir 13 val.)  Visagino kultūros centre jaunasis žiūrovas (7-14 m.) kviečiamas išlaisvinti vaizduotę kartu su spektaklio herojais. Spalvingas, žaismingas, kupinas veiksmo reginys nepaliks abejingo nei vieno. Nenustebkit, jei po spektaklio vaikas norės susikurti savo skrajūno kostiumą!

Įkvepianti istorija – apie tikėjimą, meilę ir gebėjimą kurti gražesnį gyvenimą, jautriai pasakoja apie be mamos augančią, vienišą, savarankišką mergaitę bei liūdną, negebantį savimi pasirūpinti, svajoklį tėtį.

Režisierė kurdama spektaklį tekstą perskaitė šiuolaikinio žmogaus akimis, panaudodama šiuolaikinius gyvenimo atributus, aktualijas ir iššūkius. Nors pati tema  – amžina, kiekvieno atpažįstama – apie vaikų ir tėvų santykius.

Pjesės herojė Lizi gyvena savo vidiniame beribiame ir sudėtingame pasaulyje. Ji  – mąstantis, giliai jaučiantis vaikas, kuris rūpinasi keistuoliu tėčiu ir stengiasi  išlikti drauge su juo. Mergaitė sugeba perlipti per visuomenės, aplinkinių, draugų smerkiantį požiūrį į jų kitokią šeimą ir keistus namus. Tėtis taip pat stengiasi nugalėti save, savo skausmą ir neprarasti ryšio su savo dukra. Jis net nusprendžia tapti paukščiu pasaulinėse skrajūnų lenktynėse, kad tik dukrelė juo didžiuotųsi!

Jie kartu išsiruošia į ilgą kelionę tam, kad suaugtų, priimtų vienas kitą ir atrastų stebuklus, slypinčius kasdienybėje. Juk viltis ir meilė gali užauginti sparnus kiekvienam, net griežtajai tetai Dorinai. „Abipusės pastangos duoda rezultatų –  Meilė, tikras, stiprus Ryšys, pilnakraujo gyvenimo Kūryba. Apie tai yra spektaklis.“ – teigia spektaklio kūrėja A. Sunklodaitė.

„Mūsų visuomenei labai trūksta kūrybiškumo, nes mokykloje išmokstame būti teisingi, viską iškalti, turėti žinių, bet neturime laisvės, gebėjimo laisvai kurti, laisvai orientuotis ir kūrybiškai reaguoti į tam tikras situacijas. (…)Tas vadinamas iracionalumas, žaismingumas – reikalingas kaip oras ir vanduo. O teatras gali tai sugrąžinti, bent jau tiems vaikams, kurie namuose ar mokykloje to negauna. (…), – dalinasi mintimis režisierė, ir kviečia išnaudoti išskirtinę galimybę vieniems pirmųjų pamatyti ir išgyventi spektaklio istoriją.

Spektaklis bus rodomas rusų kalba su lietuviškais titrais spalio 12 d. 11 ir 13 val.

Visagino kultūros centro salėje „Draugystė“, Parko g. 7

 

BILIETAI: https://bit.ly/3LPtwFi

Kūrybinė grupė:
Režisierė – Agnė Sunklodaitė; Dailininkė – Giedrė Brazytė; Kompozitorius – Deividas Gnedinas; Vaizdo projekcijų dailininkas – Kornelijus Jaroševičius; Šviesos dailininkas – Jurgis Latonas; Režisieriaus asistentė – Gelena Ivaškevič;
Pjesę iš anglų kalbos vertė – Olga Varshaver. Spektaklyje vaidina: Lizi – Jelena Orlova; Džekas, Lizi tėtis – Viačeslav Lukjanov; Ponas Pupas – Artur Svorobovič / Aleksandr Kanajev; Dorina Dudi – Juliana Volodko; Ponas Irisas – Aleksandr Kanajev / Artur Svorobovič; Skrajūnai – Viktorija Aliukone-Mirošnikova, Maksim Tuchvatulin, Jevgenija Karpikova, Artūras Aleksejevas.

IMG 7233

IMG 7254

IMG 7307

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite