UTENOS POLICIJOJE VYKO SUSIRINKIMAS SU VAIKŲ TEISIŲ APSAUGOS SPECIALISTAIS

0
54
sus0626

Birželio 26 d. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Utenos aps. VPK) vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas, skyrių viršininkai ir Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Irena Gaigalienė ir patarėja Neringa Jefimovienė.

Susirinkimo metu aptarti teisiniai aspektai, institucijų veiksmai reaguojant į įvykį, vykstant bei nuvykus į šeimą, kuriai reikalinga pagalba. Diskutuota dėl operatyvesnių informacijos pildymo, perdavimo būdų, kadangi kiekvienu atveju yra svarbu gauti skubią, patikimą informaciją. Spręstas klausimas, ką daryti, kai įvykus įvykiui, tuo metu susiduriama su institucijų pareigūnų trūkumu. Vasaros laikotarpiu vykstančioms vaikų, moksleivių stovykloms, taip pat reikalingas institucijų dėmesys.

Pasidžiaugta, kad nuo 2018 metų vykstantis institucijų bendradarbiavimas įgauna vis aukštesnį profesionalumo lygį.

Vaikų teisių apsaugos specialistės dėkojo visos apskrities pareigūnams už efektyvų bendravimą, laiku gaunamą informaciją, už pagalbą identifikuojant administracinius nusižengimus. Priminė bendrą, pernai įsteigtą Vaikų teisių linijos numerį 8 800 10800. Paskambinus šiuo numeriu galima konsultuotis ir gauti rūpimą informaciją visais vaiko teisių apsaugos klausimais.    

„Bendradarbiaujant kartu su mokyklų bendruomenėmis, tėvais, medikais, visiems rodant iniciatyvą ir prisiimant atsakomybę, problemas galima būtų spręsti daug efektyviau“, – susirinkimo metu kalbėjo Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas.

Tik sklandus, darnus kartu dirbančių, reaguojančių institucijų bendradarbiavimas leis vaikams džiaugtis saugia vaikyste.

    

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite