PIRMOJI „CBET RALLY ROKIŠKIS“ DIENA: SUSTABDYTI GREIČIO RUOŽAI, V.JURKEVIČIAUS AVARIJA IR V.ŽALOS LYDERYSTĖ

0
46
CBet Rally Andrius Laucius 4

Penktadienį Rokiškyje startavo ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas „CBet Rally Rokiškis“. Jame prie starto stojo daugiau kaip 100 dalyvių, tačiau jau pirmoji diena parodė, kad šios lenktynės dalyvių technikai bus itin sunkios. Vien per pirmąją dieną iš kovos dėl gedimų ir avarijų pasitraukė per 20 ekipažų, dėl incidentų teko sustabdyti du greičio ruožus. Geriausiai pirmąją ralio dieną sekėsi Vaidotui Žalai, kuris per šešis greičio ruožus beveik puse minutės pabėgo nuo artimiausio persekiotojo.

Pirmąją „CBet Rally Rokiškis“ dieną dalyviams buvo paruošti šeši greičio ruožai. Bene daugiausiai klausimų prieš startą kėlė 4 ir 6 greičio ruožai, kuriuose – natūralūs ir dirbtiniai tramplinai. Būtent šuolių per juos nekantriai laukė tiek žiūrovai, tiek patys ekipažai, kadangi buvo labai sunku nuspėti, kaip šie trasos elementai švystelės sportinius automobilius į orą.

Netrukus paaiškėjo, kad ne tramplinai bus pagrindinė pirmosios ralio tema. Pirmą greičio ruožą teko sustabdyti dėl ten apsivertusio lenkų ekipažo, kurie užtvėrė kelią. Vėliau lenktynės čia buvo pratęstos.

Tačiau kur kas rimtesnis incidentas įvyko trečiame greičio ruože. Ant kelio neišsilaikė trečiu numeriu startavęs Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno duetas. Jie nulėkė į griovį ir trenkėsi į melioracijos pralaidą. Po avarijos greičio ruožas taip pat buvo sustabdytas, o vairuotoją į ligoninę išgabeno medikai. Ten paaiškėjo, kad Vladui Jurkevičiui lūžo delno kaulai, du šonkauliai, sužeista nugara.

Galiausiai teko sustabdyti ir šeštą greičio ruožą, kai jame Emilis Kucka nuvertė medį, o šis nuvirto ant trasos ir ją užblokavo. Maža to, į stovintį Emilio Kuckos BMW dar atsitrenkė ir iš paskos atvažiavęs Saulius Zurlys.

Po šešių pirmosios „CBet Rally Rokiškis“ dienos greičio ruožų absoliučioje ralio įskaitoje lyderiauja Vaidotas Žala su Ivo Pūkiu. Jie šiandien varžovams nepralaimėjo nė vieno greičio ruožo ir prieš antroje vietoje esančius Giedrių Notkų su Daliumi Strižanu pirmauja 27 sek. Treti, nuo antrosios vietos atsiliekantys 9 sek., Martynas Samsonas su Ervinu Snitku.

„Tai tam tikras iššūkis, bet kol kas atrodo viskas eina pagal planą. Ralis dar ilgas – dar tikrai visko nutiks. Šis ralis yra vienas iš sudėtingiausių kalendoriuje ir visų pirma reikia jame finišuoti, kad galėtum skaičiuoti viščiukus. Faktas, kad konkurentai irgi nemiegos. Tai reiškia, kad mums reikia spausti ir neatsipalaiduoti, bet gera pradžia jau nuteikia pozityviai“, – po pirmųjų greičio ruožų per pirmąjį grįžimą į serviso zoną sakė Vaidotas Žala.

Antrąją „CBet Rally Rokiškis“ dieną dalyviams teks įveikti dar 11 greičio ruožų. Kai kurie iš šiandien gedimus ar incidentus patyrusių ekipažų šeštadienį į ralį grįš pagal „Rally 2“ taisyklę.

Daugiau informacijos apie liepos 27-29 dienomis Rokiškio ir Zarasų apylinkėse vykstančias „CBet Rally Rokiškis“ varžybas galima rasti organizatorių puslapyje www.rallyrokiskis.com arba organizatorių „Facebook“.

CBet Rally Andrius Laucius 12

CBet Rally Andrius Laucius 21

CBet Rally Andrius Laucius 35

CBet Rally Andrius Laucius 48

CBet Rally Andrius Laucius 50

CBet Rally Andrius Laucius 63

CBet Rally Andrius Laucius 66

CBet Rally Andrius Laucius 76

CBet Rally Andrius Laucius 90

CBet Rally Andrius Laucius 107

CBet Rally Andrius Laucius 147

CBet Rally Andrius Laucius 159

CBet Rally Andrius Laucius 164

CBet Rally Andrius Laucius 167

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite