TRADICIJA TĘSIASI: ZARASO EŽERE UŽVIRS VANDENS MOTOCIKLININKŲ KOVOS DĖL PRESTIŽINIŲ BALTIJOS ŠALIŲ TROFĖJŲ

0
91
mid news zrs 292 cover 19 cm

Pirmą rugpjūčio savaitgalį Zarasai pasitiks didele greičio ir azartiškų emocijų švente ant vandens. Pajėgiausi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kitų šalių vandens motociklų lenktynininkai jau trečius metus iš eilės susitiks tradicija tapusiose tarptautinėse varžybose „UIM Aquabike Baltic Cup 2023 Zarasai“. Nuo profesionalų iki patirtį kaupiančių pradedančiųjų – išbandyti jėgas skirtingose disciplinose kviečiami visi vandens motociklų entuziastai.

„Šių metų vandens motociklų sporto sezonas Lietuvoje – šiek tiek kompleksiškesnis, glaustesnis, bet su didele ambicija. Birželį Birštone startavo mūsų šalies pirmenybės, o prieš mėnesį Kupiškyje pirmą kartą surengėme Europos čempionatą. Tai yra ryškus įrašas mūsų sporto istorijoje, kuri šiemet pasitinka garbingą 20 metų jubiliejų. Tad su pakilia nuotaika tęsiame toliau ir grįžtame į Zarasus. Kaip jau esame įpratę, čia laukia intriguojanti kova dėl Baltijos šalių taurės“, – pasakoja Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Pašnekovas pastebi, kad bemaž kiekvienos varžybos sulaukia vis naujų dalyvių. Pradedantieji gali drąsiau žengti pirmuosius žingsnius startuodami slalomo rungtyje, o vėliau, įgijus daugiau žinių bei patirties, galima drąsiau startuoti Aquacross bei Enduro disciplinose. Visos trys lenktynių rūšys įtrauktos į rugpjūčio 4–6 dienomis vyksiančių lenktynių programą Zarasuose.

„Zarasai vasarą tampa ypatingu traukos centru. Ne tik vaizdingos apylinkės, ežerais turtinga gamta, bet ir čia vykstantys renginiai vilioja atvykti svečius iš visos Lietuvos bei užsienio. Tikiuosi, kad tradicija tapusios vandens motociklų varžybos prisidės, kad mūsų kraštą atrastų dar daugiau žmonių. Sportininkams linkiu pasiekti savo užsibrėžtų tikslų ir išsaugoti Baltijos šalių taurę Lietuvoje, o žiūrovams – gerų emocijų stebint atkaklias lenktynes ant vandens“, – kalbėjo Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė.

Dalyvių parkas sportininkams ir komandoms atveriamas jau nuo penktadienio (rugpjūčio 4 d.) pietų. Tądien 18 val. startuos pirmasis Lietuvos Enduro čempionato etapas. Šeštadienį ir sekmadienį iki popietės trasoje karaliaus Aquacross čempionato II etapo dalyviai. Galiausiai lenktynių savaitgalį vainikuos sekmadienio popietę prasidėsiantis II slalomo pirmenybių etapas.

„Zarasai kasmet pasitinka su šiam ežerų kraštui būdingu svetingumu. Tikimės, kad drauge su ilga dalyvių rikiuote ir gausiomis aistruolių gretomis sukursime dar vieną didelę ir gražią šventę visiems, kurie susirinks vaizdingoje Zaraso ežero pakrantėje. Baltijos šalių taurės varžybos sutraukia pajėgiausius vandens motociklų asus iš Latvijos, Estijos ir net Lenkijos, tad publikai tikrai bus kuo pasigrožėti. Juolab kad žiūrovams renginys – tradiciškai – nemokamas“, – sako varžybų organizatorius Mindaugas Mačiulaitis.

Enduro lenktynės iš dalyvių pareikalaus maksimalios ištvermės, mat čia sportininkų pasirodymas trasoje trunka 35 minutes ir vieną baigiamąjį ratą. Didžiausią populiarumą pelniusioje Aquacross rungtyje priklausomai nuo klasės, kurioje varžosi lenktynininkai, važiavimai tęsiasi nuo 12 iki 15 minučių plius paskutinis ratas į finišą. Slalome užtikrinčiau gali jaustis naujokai, mat visi dalyviai startuoja „solo“ režimu ir pavieniui įveikinėja identišką trasos konfigūraciją.

Lietuvos vandens motociklų sporto čempionatą vainikuosiantis finalinis 2023-iųjų sezono etapas rugsėjo 9–10 dienomis numatytas Kauno mariose.

Tiek praėjusiais metais, tiek ir užpernai pagrindinis „UIM Aquabike Baltic Cup“ lenktynių trofėjus – Baltijos šalių taurė – liko namuose, daugiausia taškų skirtingų klasių įskaitose pelniusių Lietuvos sportininkų rankose. Vis dėlto keliose kategorijose mūsų tautiečiai turėjo pripažinti varžovų iš Latvijos, Estijos ir Lenkijos pranašumą.

Reklaminis vaizdo klipas: https://youtu.be/7eU5LLpo30Y

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite