INICIATYVA „ALL DIGITAL WEEK“

0
101
20180322 114808 Kopija 1280x720

Kovo 19-25 dienomis Lietuvoje vyko Europos Sąjungos iniciatyva „All Digital Week“, iki šiol vykusios „Interneto savaitės“ tęsinys. „All Digital Week“ iniciatyvos renginiai vyko 30-ties Europos šalių bibliotekose, mokyklose, bendruomenės centruose. Renginiais siekiama atkreipti dėmesį, kad nebe technologijos, o skaitmeniniai įgūdžiai yra svarbesnė skaitmeninių pokyčių prielaida.

Socialinės informacijos centro apklausos duomenimis 2016 m. 88% Lietuvos vaikų internetu naudojasi be tėvų priežiūros. Todėl labai svarbu nuolat ugdyti ir gilinti įgūdžius ir žinias, kad vaikai būtų saugesni virtualioje erdvėje.

Zarasų viešoji biblioteka, siekdama patikrinti moksleivių naudojimosi internetu ir įvairiomis technologijomis žinias ir įgūdžius bei norėdama padėti suprasti skaitmeninių technologijų teikiamas galimybes, surengė viktoriną-žaidimą „Interneto ir technologijų pasaulyje: Taip/ Ne“. Savo žinių ir įgūdžių pasitikrinti kovo 22 d. į Vaikų literatūros skyrių atvyko Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos IV a ir IV d klasių mokiniai su mokytojomis Dalia Kukonenko ir Liuse Mažeikiene.

Renginio vedėja Zina Černovienė pasveikinusi susirinkusiuosius, renginio dalyvius supažindino su tikslais ir laukiančiomis užduotimis. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Zarasų miesto seniūnijos socialinė darbuotoja Erika Ilčiukienė papasakojo apie elektroninių patyčių formas. Pademonstravo filmuką šia tema. Paraginti pasisakyti vaikai pasakojo kaip jie elgtųsi tokiose situacijose. Zarasų savivaldybės administracijos Informacinių technologijų tarnybos informacinių sistemų specialistas Vitalijus Ščerbakovas pasakojo apie veidaknygėje tykančius pavojus. Kaip registruojantis naujoje paskyroje apsaugoti asmens duomenis.

Pasiklausę informatyvių pranešimų mokiniai susiskirstė į komandas „Draugai“ ir „Interneto protai“. „Draugų“ komandos nariai kapitonu išsirinko Eimantą Popovą. „Interneto protai“ komandos kapitonu tapo Amandas Razmanavičius. Viktorina vyko trimis turais, tai kiekviename jų dalyvavo vis kiti komandos nariai. Komandų kapitonai dalyvavo visuose turuose. Pirmajame ture atsakinėjant į klausimus apie „All Digital Week“ į visus klausimus teisingai atsakė „Draugų“ komanda vienu tašku lenkdama „Interneto protai“ komandą. Antrajame ir trečiajame turuose apie kompiuterių ir asmens duomenų saugumą pirmavo komanda „Draugai“.

Vertinimo komisija, kurios nariai – Vitalijus Ščerbakovas, Erika Ilčiukienė ir Zarasų viešosios bibliotekos buhalterė Jolanta Šyvokienė, suskaičiavusi komandų surinktus taškus, paskelbė nugalėtoja komandą „Draugai“, pelniusią 13 taškų, antroji vieta teko komandai „Interneto protai“.

Dalyviai atsisveikino džiaugdamiesi ne tik padėkomis, prizais, saldainiais, bet ir nauja patirtimi, atnaujintomis žiniomis.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Rasos Juršienės ir Vitalijaus Ščerbakovo

 DSC0255

 DSC0256

 DSC0258

 DSC0263

 DSC0266

 DSC0268

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite