KO REIKIA, KAD JŪSŲ NAMAI ATRODYTŲ ĮSIMINTINAI?

0
59
FUJI deginta mediena

Deginta mediena statybose yra naudojama jau keletą šimtmečių. Iš pradžių ji buvo praktikuojama Japonijoje, siekiant apsisaugoti nuo neigiamo įvairių stichijų – gaisro ar liūčių poveikio. Paskui žinią apie medžio deginimo technologiją ir ypatingas degintos medienos savybes į Europą parvežė tolimų kelionių aistruoliai ir pirkliai. Ir nuo tada deginta mediena išlieka tarp paklausiausių statybinių ir apdailos medžiagų.

Kokios fizinės savybės išskiria degintą medieną į pirmas gretas pagal populiarumą?

Kiekvienas pasirinkęs statyboms ar namų apdailai degintą medieną gali patvirtinti, jog ji iš tikrųjų garsėja aukštos kokybės ir tvarumo savybėmis, kokiomis negali pasigirti įprastinė mediena. Apdeginimo technologijai labiausiai tinka spygliuočiai medžiai – kedras, maumedis, pušis ir eglė. Padegintas medis po procedūros yra tepamas specialia ekologiška alyva, kuri yra absoliučiai draugiška aplinka ir nė kiek negali pakenkti žmogaus sveikatai. Ši alyva apsaugo medieną nuo ryškių temperatūros kaitos šuolių, drėgmės ir parazitų, mintančių mediena, antpuolių. Pati mediena yra atspari pelėsiui, tad šis nekviestas svečias niekada neatsibastys pas jus į namus, jei degintos medienos dailylentėmis bus padengtas patalpų interjeras bei išorė.

Kur yra naudojama degintos medienos produkcija ir kodėl neįmanoma ja nesižavėti?

Deginta mediena yra plačiai naudojama. Ja dengiamas ne tik namų fasadas, bet ir stogas. Degintos medienos stogui kaina yra tikrai įperkama, be to, šios medienos stogas ekonomiškai yra naudingesnis už kitokią stogo dangą, nes deginta mediena dėl savo ilgaamžiškumo (ištarnauja net iki aštuoniasdešimt metų) tikrai yra pats ekonomiškiausias ir praktiškiausias pasirinkimas. O deginta mediena interjere – tai tiesiog fantastiškas jūsų pasirinkimas. Šios medienos lentelės garsėja ypatingo gražumo spalva ir iš jos sekančiais atspalviais. Anot estetų ir natūralumo mėgėjų, deginta mediena išlieka maloni ne tik savo ypatinga išore, bet ir savitu kvapu, kuris užlieja patalpas. Natūralus oro gaivumas nesukelia jokių alerginių reakcijų ar kvėpavimo takų ligų, netgi veikia priešingai. Kita vertus, deginta mediena kuo puikiausiai tinka ne tik namo interjere, bet ir išorėje, lauko terasose, tveriant tvoras aplink savo valdas.

Kuo skiriasi deginta mediena nuo įprastinės?

Įprastinę medieną mėgstame dėl jos raminančiai šviesios spalvos, dėl noro būti kuo natūralesnėje aplinkoje. Deja, įprasta mediena vis dėlto turi daug trūkumų. Ji nėra ilgaamžė, bijo drėgmės, pelėsio, mediena mintančių parazitų, todėl ją būtina paveikti išoriškai – ištepti įvairiais, kenksmingais sveikatai lakais, dažyti įvairių rūšių dažais, kurie irgi kėsinasi į sveiką aplinką. Ir šios medienos impregnavimo priemonės negarantuoja šimtaprocentinio įprastinės medienos patvarumo, atsparumo ugniai. Chemiškai apdorota ši mediena netgi kelia mums pavojų gaisro atveju, nes kartu su ugnimi ir dūmais į aplinką patenkančios nuodingos medžiagos gali ne tik kelti grėsmę nelaimės metu patalpose esančių žmonių sveikatai, bet ir gyvybei.

Dėl kokių dar savybių verta rinktis degintą medieną?

Degintą medieną savo aplinkoje naudoja tie asmenys, kurie mėgsta išsiskirti iš pilkos, monotoniškos aplinkos, nenori susilieti su aplinka. Todėl jie pasistengia, kad jų namų valda būtų pastebima jau iš tolo ir atkreiptų aplinkinių dėmesį. Ir pasirinkę tokį sprendimą originalumą vertinantys žmonės tikrai nesigailės, nes deginta mediena neginčytinai patenkins visus jų lūkesčius.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite