AR RINKTIS REGULIUOJAMO AUKŠČIO STALĄ Į BIURĄ?

0
55
activa3 1

Jau kuris laikas Lietuvoje vyksta biurų įrengimo, planavimo pokyčiai. Nebepakanka įrengti įprastas stacionarias darbo vietas, būtina pagalvoti ir apie naujoves. Naujos kartos biuruose atsisakoma pasenusių konstrukcijų baldų ir investuojama į ergonomiškus, daugiafunkcinius baldus. Šiame straipsnyje pasiaiškinsime, ar rinktis reguliuojamo aukščio stalą į biurą.

Kokie reguliuojamo aukščio stalų privalumai biure?

Keičiamo aukščio stalai biurui >>

Prie reguliuojamo aukščio stalų darbuotojams yra patogu dirbti, jie padeda tobulinti biurų veiklos procesus. Pavyzdžiui, reguliuojamo aukščio stalai praverčia organizuojant susirinkimus ar posėdžius, nes padeda sukurti patogią erdvę. Taigi, sprendžiant, ar rinktis reguliuojamo aukščio stalą į biurą, visada tai prisiminkite.

Įrodyta, kad reguliuojamo aukščio stalai reikalingi ilgai sėdintiems darbuotojams, nes suteikia galimybę keisti sėdimą pozą į stovimą. Viena didžiausių biurų problemų yra ta, kad darbuotojai per daug laiko praleidžia sėdėdami. Tai stipriai kenkia sveikatai. Pagal Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO), 3 valandos sėdimo darbo žmogui gyvenimą gali sutrumpinti net 2 metais. Taisant šią padėtį, siūloma nuolat keisti poziciją, pvz. dirbant 40 min. stovėti ir 20 min. Sėdėti.

Pagal ergonominius reikalavimus biuro stalai turi būti tokie, jog būtų galima laisvai keisti jų aukštį. Kiekviena darbo vieta turi būti įrengta pagal ergonomikos reikalavimus ir tai nėra prabanga ar tuščias lėšų švaistymas. Investicijos į patogesnę ir sveikatą puoselėjančią darbo vietą atsiperka didindamos darbuotojų motyvaciją ir lojalumą.
Tikimės, iškilus klausimui, ar rinktis reguliuojamo aukščio stalą į biurą, aptarti reguliuojamo aukščio stalų privalumai, padės apsispręsti teisingai.
Kaip pasirinkti?
Reguliuojamo aukščio stalai yra geriausias pasirinkimas, tačiau norint įsitikinti, ar šie stalai tikrai būtini jūsų biure, atsakykite į kelis nesudėtingus klausimus:
Kiek laiko darbuotojai praleidžia sėdėdami?
Ar darbuotojams būtų patogiau dirbti pakaitomis – tai stovint, tai sėdint?
Kiek reguliuojamo aukščio stalų pasirinkimas atneštų naudos įmonės veiklai?

Apibendrinant galima pasakyti, kad biurams labiausiai tinka stalai galintys reguliuoti aukštį. Jūsų darbuotojai, išbandę reguliuojamo aukščio stalų privalumus tikrai nebenorės grįžti prie standartinių stalų. Todėl, jei nusprendėte atnaujinti biuro baldus, rinkitės stalus kuriančius pridėtinę vertę bei visokeriopai tarnaujančius darbuotojų labui.
Parengė http://www.litaugus.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite