VASARIO 16 VAJASIŠKYJE

0
24
vasario 16

Pirmas vaizdas šiandien atvykus į Vajasiškį – tai graži trispalvė, 13 metrų vėliava, plėvesuojanti per visą varpinės aukštį.
O garsas…. toks mielas ausiai – varpų skambesys. Ne kasdien tokį girdi…

Šv. Mišios. Visi rimti, susikaupę, susimąstę, tačiau pilni šventinės dvasios, pasipuošę trispalviais aksesuarais.
Tautiška giesmė. Šv. Agotos duonelės dalinimas. Kunigų ir savanorių pagerbimas. Viskas taip jautru…
Aukuras. Laužo liepsna. Aukso dulkės ir pažadai Lietuvai. Tokia šventinė ir pakili nuotaika, nors šaltukas jau gnaibo skruostelius. Sušalti nebaisu, nes rusena Lietuvos 100-mečio progai pastatyta krosnis. Iškepta gardi juoda duona. Kvepia….
Stebuklingas medis – 100 varpelių – sako, prisilietus prie šio medžio žmogaus kūnas ir siela bus apsaugoti nuo negandų. Varpai tai kultūrinė ir dvasinė vertybė. Vajasiškio varpo skambesys, su visais itais Lietuvos varpais, nuaidės per visą Lietuvą, skleisdamas gėrį, meilę, viltį, tikėjimą, džiaugsmą, bendrystę.
Kaip gera, kad į Lietuvos gimtadienį Vajasiškyje, susirinko tikri draugai, kurie pasiruošę bet kada padėti. Gera švęsti kartu, gera dalintis skaniu tortu, arbata, duona, pyragu. Gera bendrauti ir palaikyti puikius santykius su aplinkinių kaimų benruomenėmis.
SU ŠVENTE VISUS! SU GIMTADIENIU LIETUVA! Būkime vieni kitiems geri, draugiški, dėkingi, supratingi, kantrūs, nuoširdūs. Tik bendrystėje mes visi galingi!

Tarp žalių ąžuolų,
ežerų mėlynakių,
kur aukščiausias lig
saulės dangus…
Mano žemė brangi,
mano tėviškės šnekos.
Čia aš visad didingas žmogus.

Aukurai uždegti…
Plazda vėliavos vėjy…
Saulė šiandien,kaip niekad šviesi.
Skamba varpas ir širdį
toks džiaugsmas užlieja,
kad šioj žemėj gyvenam visi.

Lietuva. Nuostabioji gimtinė.
Lietuva. Čia man žemė sava.
Lietuva. Mano meilė krūtinėj.
Lietuva. Būk per amžius laisva.

Eilės – Vitos Paškauskaitės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite