ATMINTY IŠLIKUSIO KŪRINIO ILIUSTRACIJOS

0
25
collage1

„Niekas kitas taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga, – teigė švedų rašytoja, kūrusi vaikams Astrida Lindgren. Labdaros fondo „Švieskime vaikus“ steigėjas, muzikantas Andrius Mamontovas sako „kad be knygų jis nebūtų toks, koks yra“. Olimpinė plaukikė Rūta Meilutytė knygą ir skaitymą apibūdina trimis žodžiais „nuostaba, pažinimas ir tobulėjimas“.

Ką apie knygų skaitymą galvoja ir kam jos įkvėpia moksleivius, parodos „Atminty išlikusio kūrinio iliustracijos“ darbų autorius, išgirdome balandžio 12 d. vykusiame parodos atidaryme Vaikų literatūros skyriuje.

Parodoje eksponuojami 27 Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos 5-8 klasių moksleivių kūriniai piešti pieštukais, flomasteriais, spalvotais pieštukais, lieti akvarele. Darbuose pavaizduoti įvairiausių lietuvių autorių kūriniai.

Piešinių autoriai, klausydamiesi Armando grojimo fleita kaupė drąsą. Tai – pirmoji moksleivių kūrinių paroda eksponuojama ne mokykloje. Mokytojos Anželikos Vitkūnienės pakviesta drąsiausia dalyvė – mokytoja Birutė Graužinienė pasidžiaugė, kad vaikai skaito nemažai. Moksleiviai sekdami mokytojos pavyzdžiu išsikalbėjo. Dovydui nupiešti „Eglė žalčių karalienė“ prireikė trijų pamokų, Gerdai patiko kūrinio pavadinimas, Miglei kūrinį rekomendavo auklėtoja, Dangirai eilėraštį „Aš – beržas“ vakarais skaitydavo mama, poemą „Kiškių sukilimas“ Motiejui vaikystėje skaitė mama. Evelina su jauduliu padeklamavo poeto Vytauto Skripkos eilėraštį „Mirusių balsai“ jai priminusį senelį.

Po piešinių autorių išreikštų minčių Gytis, mokytojos Anželikos pavadintas ekspertu, apibendrino parodos darbus. Jis sakė „esu šokiruotas, kūriniai puikūs“. Jam patiko karalių akių išraiškingumas, gražiai užpildytas fonas, tvarkingai nuspalvinti personažai, išraiškingi katytės ir vaiko veidai.

Išsikalbėję ir išklausę kitų nuomonę parodos autoriai padrąsėjo. Bet jaudulys jų dar nepaliko – nežinojo kaip kūrinius įvertins bibliotekos lankytojai.
Parodą bibliotekos lankytojai gali aplankyti iki gegužės 7 dienos.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos Dumbravienės

collage2

collage4

collage5

DSC 0003

 DSC0001

 DSC0058

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite