LATVIAI PRIEŠ „RADIOAKTYVŲ LAVONĄ“ ŠALIA IGNALINOS ATOMINĖS

0
20
radioaktyvus

Daugpilio krašto savivaldybės tarybos pirmininkas Arvydas Kucins pasisakė prieš laidojimo aikštelės, skirtos radioaktyviųjų atliekų laidojimui Ignalinos atominės elektrinės teritorijoje, statybą netoli Daugpilio krašto.

– Mes esame vietos valdžia ir aš, Dūmos pirmininkas, kategoriškai prieštaraujame šiai statybai. Mūsų Demenės valsčiaus yra arčiausiai šio „radioaktyvaus lavono“ kapinyno..

Mūsų savivaldybė kartu su miesto žmonėmis jau daug metų viešoje diskusijoje kalbėjo prieš šį projektą, bet mūsų pretenzijos, protestai nieko nedomina. Mes galime pakelti to laiko archyvų įrašus ir, remdamiesi tuo, susisiekti su Aplinkos ir regioninės plėtros ministerija. Tačiau nežiūrint mūsų protestų, projektas buvo pradėtas ir netrukus bus įgyvendintas.

„Liūdniausia, kad šis probleminis klausimas nesprendžiamas vyriausybėje. Atrodo, kad mūsų vyriausybė ignoruoja tai, kas ten vyksta. Ministerija nusišalino nuo šio klausimo sprendimo. Pasienio zonos gyventojų apsaugos funkciją turėtų prisiimti vyriausybė. Tai turėtų būti tarpvalstybinis sprendimas, nepakanka vietos valdžios norų. Net jei dabar suvienijame savivaldybių pastangas, mes tiesiog neturime laiko ką nors pakeisti “, – sakė Arvydas Kucins.

Savivaldybės tarybos pirmininkas taip pat pažymėjo, kad 2005 m. buvo aptartas pasienio zonų gyventojams kompensacijos klausimas, tačiau Lietuvos pusė atmetė šią iniciatyvą.

– Dabar negalime gauti jokių kompensacijų, ypač atsižvelgiant į tai, kad vyriausybė nieko nedaro.

Nepaisant to, Daugpilio krašto savivaldybė yra visiškai pasirengusi ginti mūsų krašto ir jo gyventojų interesus “, – sakė Savivaldybės tarybos pirmininkas Arvydas Kucins.

Parengta pagal interneto svetainės www.gorod.lv pranešimą.

Janis Butanis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite