NUGALĖTOJA JAUNŲJŲ FILOLOGŲ KONKURSE – ZARASŲ ABITURIENTĖ

0
32
P5046040

Jaunųjų filologų konkursas kasmet sukviečia dalyvauti septyniose skirtingose sekcijose jaunuosius kalbos, literatūros mylėtojus, kuriančius, rašančius esė, bandančius versti užsienio kalbų literatūrą ar besidominčius tautosaka. Šiemet šio konkurso publicistikos, kalbos, vertimų sekcijose dalyvauti ryžosi visas būrelis mūsų miesto ir rajono mokinių.

Į 51-ąjį Jaunųjų filologų konkurso šalies etapą, kuris gegužės 2-4 d. vyko Palangos Vlado Jurgučio pagrindinėje mokykloje, buvo pakviesti Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos mokinys Rapolas Tamoševičius (mokytoja Vilma Valainienė), Zarasų r. Turmanto pagrindinės mokyklos mokiniai Vitalijus Rolikas, Adrijana Krasnova, Mark Romanovskij (mokytoja Giedrė Mičiūnienė), Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos mokinės Emilija Račkauskaitė (mokytoja Renata Žemaitienė) ir Aleksandra Šepliakova (mokytoja Gitana Kavaliauskaitė).

Tris dienas trukusiame šio konkurso šalies etape kartu su 125 geriausiais Lietuvos jaunaisiais filologais dalyvavo gimnazistės Aleksandra Šepliakova bei Emilija Račkauskaitė. Darbas konkurso sekcijose buvo labai naudinga patirtis tiek dalyviams, tiek juos rengusiems pedagogams, juk čia mokiniai pristatė savo darbus, juos aptarė kompetentingi vertinimo komisijos nariai: mokslininkai, rašytojai, poetai, žurnalistai, vertėjai. Šis konkursas – puiki galimybė susipažinti su įvairių sekcijų kūrybiniais ir tiriamaisiais darbais, išgirsti vertingų komisijos narių patarimų, pasidalyti savo kūrybiniais ieškojimais literatūrinių skaitymų vakaronėje.

Vertinimo komisijos pirmininkas rašytojas, literatūrologas, humanitarinių mokslų daktaras, docentas Regimantas Tamošaitis pabrėžė, jog tai vienas svarbiausių renginių, kasmet gražiai bendrystei telkiantis visus, branginančius kalbą ir literatūrą. Laureatų apdovanojimo šventėje džiaugtasi brandžiais mokinių tiriamaisiais darbais, kūrybingumu. Vertėja Irena Aleksaitė pabrėžė, jog šiemet sulaukta itin gerų vertimų. Būtent vertimų sekcijoje Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos 4a klasės mokinė Aleksandra Šepliakova pelnė aukščiausią įvertinimą – ji 51-ajame Lietuvos mokinių Jaunųjų filologų konkurse už geriausią literatūrinį vertimą iš rusų kalbos apdovanota Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos I laipsnio diplomu ir medaliu.

Gitana Kavaliauskaitė
Nuotraukos iš autorės asmeninio archyvo

P5046047

P5046051

P5046054

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite