PEPĖS ILGAKOJINĖS ŠVENTĖ ZARASO PAKRANTĖJE

0
16
DSC0008

Lapkričio 11-17 dienomis Šiaurės ir Baltijos šalyse vykstantys Šiaurės šalių literatūros skaitymai yra projekto „Šiaurės šalių literatūros savaitė“ dalis, skaičiuojanti trečią dešimtmetį. Projekto tikslas yra puoselėti garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją. Skaitymai vyksta įvairioms amžiaus grupėms nustatytu laiku. Visoms grupėms parenkami skirtingi tekstai. Šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitės tema Šventės Šiaurės šalyse siekiama pabrėžti bendruomenės ir draugystės svarbą. Projektą vykdo Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjunga ir Šiaurės šalių ministrų taryba.

Šių metų ikimokyklinio amžiaus ir pradinių klasių vaikams skaitymams buvo pasiūlyta ištrauka iš švedų rašytojos Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ skyriaus „Pepė švenčia gimimo dieną“.

Pirmieji Pepės Ilgakojinės gimtadienio šventėje apsilankė santarviečiai 2-4 klasių mokiniai su mokytojomis Daina ir Svetlana. Svečiai, atskubėję į Zaraso pakrantę ir susėdę ant laiptelių, plazdant žvakių liepsnelėms klausėsi bibliotekininkės pasakojimo apie šventės tikslą ir svarbą, legendinę vaikų rašytoją Astridą Lindgren, jos kūrinį „Pepė Ilgakojinė“ parašytą dar 1945 m. ir išverstą į daugybę pasaulio kalbų. Klausėsi skaitomo kūrinio ištraukų, stebėjosi pramuštgalvės Pepės išdaigomis nesiskiriančiomis nuo jų pačių krečiamų.

Apžiūrėję ir pavartę Astridos Lindgren knygas ir dalindamiesi įspūdžiais Pepės svečiai vėsoką lapkričio rytą šildėsi arbata, vaišinosi tortu – šventė Pepės Ilgakojinės gimtadienį.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Yuri ABRAHAMYAN,
Europos Solidarumo korpuso savanorio iš Armėnijos

73309167 563916110850334 4003061888131792896 n

74183149 561139474711185 486966574591246336 n

 DSC0004

 DSC0010

Siaures saliu biblioteku savaite logo 3479

solidarity LOGO

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite