NORI BŪTI SVEIKAS – SPORTUOK!

0
10
mid news zrs 199 IMG 20191120 ZarasuND 6

Nori būti sveikas – sportuok! Tuo įsitikinę Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos nariai aktyviai dalyvaudami sportinėje veikloje, įvairiose neįgaliųjų žaidynėse, sporto renginiuose ir sportiškai leisdami laisvalaikį. Spalio-lapkričio mėnesiai buvo itin aktyvūs. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos sportininkai ir sirgaliai dalyvavo sporto šventėse Ignalinoje ir Švenčionyse.

Aktyvios sportinės veiklos bei dalyvavimo žaidynėse tikslas – įgyvendinti nacionalinę žmonių su negalia socialinės integracijos programą, kviesti į sporto aikštynus, sporto sales įvairaus amžiaus turinčius neįgaliuosius. 2019 metais Draugijoje vykdomo Neįgaliųjų socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą projekto dėka neįgaliesiems buvo sudarytos sąlygos bendrauti, nuvykti į kaimyniniuose rajonuose rengiamas sporto šventes, varžytis ir pagal savo išgales siekti sportinių rezultatų. Iš Ignalinos sportinių žaidynių, kurios vyko Ignalinos sporto ir pramogų centre, Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos sportininkai iš varžybų 8 rungčių (krepšinio baudų mėtymas, lankų mėtymas į taikinį, plaukimas baseine, šaškės, smiginis, kopetėlės, svarmenų laikymas, boulingo) parsivežė 4 medalius: Viktor Gorpinič – II vieta lankų mėtyme į taikinį vyrų gr., Gražina Kraucevičiūtė – II vieta šaškių varžybose moterų gr., Gintaras Talkačiauskas – II vieta boulingo varžybose vyrų gr., Rimvydas Davanauskas – II vieta plaukime baseine vyrų grupėje.

Sporto šventė Švenčionyse vyko Švenčionių profesinio rengimo centre. Į šią šventę atvyko Ignalinos, Visagino, Molėtų, Zarasų, Švenčionių neįgaliųjų draugijų ir Pabradės socialinės globos namų komandos. Komandos varžėsi smiginio, baudų mėtymo, rankų lenkimo, svarmenio laikymo ištiestomis rankomis, pasunkinto kamuolio mėtymo į lanką rungtyse. Komandos smagiai varžėsi linksmosiose estafetėse – su bokso pirštine viena ranka varė kamuolį. Kairiarankiams buvo pritaikyta pirštinė kairei rankai. Apie kairiarankius pagalvota ir rankų lenkimo rungtyje. Kairiarankiai turėjo galimybę varžytis tarpusavyje. Pabradės socialinės globos namų auklėtiniai sėdintys vežimėliuose turėjo atskirą rungtį – slalomą. Su vežimėliais turėjo apvažiuoti kliūtis. Iš Švenčionių sportinės šventės zarasiškiai parsivežė net 8 medalius: Rimutė Matiukienė – I vieta Smiginio rungtyje moterų gr., Polina Jankūnienė – I vieta svarmenio laikyme ištiestomis rankomis moterų gr., Gintaras Talkačiauskas – II vieta pasunkinto kamuolio mėtyme į lanką vyrų gr., Polina Jankūnienė – II vieta baudų mėtyme moterų gr., Jokūbas Gimbickas – III vieta baudų mėtyme vyrų gr., Polina Jankūnienė – II vieta rankų lenkimo rungtyje moterų gr., Rimantas Namajuška – III vieta vyrų gr., linksmosiose estafetėse – II komandinė vieta. Susumavus visus rezultatus Zarasų rajono neįgaliųjų draugija užėmė garbingą II vietą ir parsivežė taurę, medalį ir padėkos raštą.

Džiugu, kad ir Ignalinoje, ir Švenčionyse neįgaliuosius palaikė ir sveikinimo žodžius tarė savivaldybių atstovai, atsakingi asmenys už sportą ir kultūrą. Komandų vadovai taip pat sveikino draugus, organizatoriams dėkojo už renginius ir perdavė atvežtus suvenyrus. Visi žaidynių dalyviai buvo tikrai gerai nusiteikę, džiaugėsi savo ir draugų pasiekimais. Pasibaigus žaidynėms dalyviai buvo vaišinami gardžia koše ar troškiniu, smagiai aptarti tos dienos įspūdžiai.

Zarasų rajono neįgaliųjų draugija priklauso Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijai „NEMUNAS“. Šiais metais lapkričio mėn. draugijai iškilmingai buvo įteikta padėka „už aktyvų dalyvavimą 2019 m. LKSKA „NEMUNAS“ renginiuose. Prie sportinės neįgaliųjų veiklos noriai prisideda mokytojas Vidas Čekas. Su mokytojo pagalba neįgalieji išmoko teisingai vaikščioti su šiaurietiškomis lazdomis, atlikti įvairius tempimo ir mankštos pratimus. Neįgaliųjų draugijos nariai taria nuoširdų AČIŪ Dusetų seniūnui Sauliui Kėbliui už sportinės veiklos propagavimą ir palaikymą.

Laima Gorpinič

mid news zrs 209 IMG 20191120 ZarasuND 5

mid news zrs 288 IMG 20191120 ZarasuND 1

mid news zrs 619 IMG 20191120 ZarasuND 4

mid news zrs 649 IMG 20191120 ZarasuND 3

mid news zrs 966 IMG 20191120 ZarasuND 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite