NUSTATYTI ASMENYS PADEGĘ TRANSPORTO PRIEMONES SALAKE

0
40
gintisp

Utenos aps. VPK Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė tris asmenis, kurie Zarasų rajone balandžio mėnesį padegė dvi transporto priemones.

Balandžio 24 naktį apie 23.00 val. buvo gautas pranešimas, kad Zarasų r., Salako mstl., Vilniaus g. esančiame namo kieme padegtas motociklas „Honda XL”. Motociklo savininkui padaryta 500 eurų turtinė žala. Utenos aps. VPK Zarasų rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo). Atliekant šio padegimo ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad viena iš įtariamųjų tą patį balandžio 24 d. vakarą apipurškė dažais dar vieną automobilį. Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 115 str. (dėl tyčinio turto sunaikinimo ar sugadinimo). Šis administracinis nusižengimas užtraukia baudą nuo 50 iki 750 eurų.

Tą pačią naktį, balandžio 25 d. apie 02.00 val., Zarasų r., Salako mstl., Dūkšto g. užsiliepsnojo automobilis VW GOLF, kuris visiškai sudegė. Gaisro priežastis – įtariamas padegimas. Be to, gaisro metu apdegė ir dalis namo, laimei namuose tuo metu nieko nebuvo. Dėl netekto automobilio, jo savininkas patyrė 1100 eurų turtinę žalą. Dėl šio įvykio Utenos aps. VPK Zarasų rajono policijos komisariate taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo).

Utenos aps. VPK Zarasų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnams praėjusią savaitę pavyko nustatyti tris Zarasų rajono gyventojus, kurie, kaip įtariama, įvykdė šias nusikalstamas veikas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. už turto sunaikinimą ar sugadinimą gresia baudžiamoji atsakomybė: bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros Zarasų skyriaus prokurorai.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite