BIRUTĖ MAR „LIETUVIŠKOJI NORA“ ZARASŲ KULTŪROS CENTRE

0
24
2020 08 27 Lietuviskoji nora

Zarasų kultūros centras tęsia projektą „Teatras – žiūrovams ir kūrėjams“ ir pristato puikios lietuvių režisierės, aktorės bei rašytojos Birutės Mar spektaklį „Lietuviškoji Nora“, kuris bus rodomas rugpjūčio 27 d. 18 val. Zarasų kultūros centre. Spektaklio bilieto kaina – speciali – tik 5 Eur. Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos.

Apie spektaklį:

“Lietuviškoji Nora eina iš kartos į kartą. Gal ją vėl kas vaidins (lietuviškai!) už dvidešimties metų… Tegul ji vis tobulėja!“ (M. Mironaitė. Iš laiško Rūtai Staliliūnaitei) Spektaklis sukurtas norvegų dramaturgijos klasiko H. Ibseno pjesės „Lėlių namai. Nora“ bei legendinės lietuvių aktorės M. Mironaitės gyvenimo ir kūrybos motyvais. M. Mironaitės sukurtas Noros vaidmuo klasikinėje H. Ibseno dramoje „Lėlių namai“ (pirmąsyk Vilniaus miesto teatre 1942 m., rež. R. Juknevičius; antrą kartą – Vilniaus rusų dramos teatre 1959 m., rež. L. Lurjė) įėjo į Lietuvos teatro istoriją kaip vienas įdomiausių ir ryškiausių aktorės kūrybinių darbų.

„Lietuviškoji Nora“ – tai dokumentinė mozaika iš M. Mironaitės laiškų, prisiminimų, dienoraščių, interviu, jos kūrybos vakaruose skaitytų eilėraščių ir pasisakymų, amžininkų prisiminimų, o taip pat Henriko Ibseno dramos „Lėlių namai. Nora“ ištraukų, savitai susišaukiančių su dramatišku legendinės aktorės gyvenimu.

Spektaklio idėjos, pjesės autorė ir režisierė – Birutė Mar

Muziką kūrė ir parinko – Antanas Kučinskas

Dailininkė – Indrė Pačėsaitė

Choreografė ir režisierės asistentė – Sigita Mikalauskaitė

Videodailininkas – Karolis Bratkauskas

Vaidina aktoriai:

Birutė Mar,

Aleksas Kazanavičius,

Vytautas Anužis arba Andrius Bialobžeskis,

Mindaugas Capas

LRKM

LTKT

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite