TARNYBOJE ŽUVUSIŲ PAREIGŪNŲ ATMINIMAS ĮAMŽINTAS MOLĖTUOSE IR ZARASUOSE

0
20
jjj

Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, buvo įamžintas pareigūnų, žuvusių 1991 metų įvykiuose ir per atkurtos nepriklausomybės laikotarpį, tarnyboje žuvusių policijos pareigūnų atminimas. Policijos departamentas prie VRM pareigūnams pagamino atminimo lentas ir pakabino ant šalies policijos komisariatų.

Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate tarnyboje žuvę yra du pareigūnai. Tai Molėtų rajono policijos komisariato Kelių policijos vyresnysis policininkas Kastytis Miltenis ir Zarasų rajono policijos komisariato viešosios policijos policininkas Leonas Arulis.

Kastytis Miltenis (1971 – 2001) Molėtų rajono policijos komisariato Kelių policijos vyresnysis policininkas, bandydamas sustabdyti neblaivaus asmens vairuojamą automobilį buvo partrenktas ir žuvo. 2001 metų rugsėjo lemtingą naktį Kastytis Miltenis budėjo operatyvinėje grupėje. Paryčiais, prie pat Molėtų, šalia kelio Vilnius-Utena veikiančioje degalinėje Kastytis į tarnybinį automobilį pripylė degalų ir pasuko atgal į komisariatą. Kaip tik tuo metu jam prieš akis išniro keistai valdomas lengvasis automobilis „Audi 80”. Įtaręs, kad automobilį vairuoja neblaivus asmuo, pareigūnas stabdė automobilį. „Audi 80” vairuotojas nepaklusęs reikalavimui sustoti, partrenkė pareigūną ir iš įvykio vietos pasišalino. Nuo patirtų kūno sužalojimų pareigūnas mirė ligoninėje.

Leonas Arulis (1951 – 1995) Zarasų rajono policijos komisariato viešosios policijos policininkas žuvo nuo nusikaltėlio Zarasų rajono policijos komisariato areštinėje.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas:
„Vertinu iniciatyvą, kad kiekviename šalies komisariate, kuriame tarnavo žuvę pareigūnai yra pakabintos atminimo lentos. Kiekvienas jų vertas visų mūsų pagarbos. Mano nuomonė, labai būtų garbinga, jeigu savivaldybės savo regionuose pavadintų gatvę pareigūno vardu, kuris saugodamas, gindamas žmonių saugumą ir viešąją tvarką žudo tarnybos metu.”

1040 d148a3b27ad7210dd96ffe90b7836586

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite