BĖGIMO SPORTAS GRĮŽTA Į ZARASUS

0
20
1

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas – aistringas sporto entuziastas. Jis daugelio sportinių renginių iniciatorius ir organizatorius. Susitikimas su bičiuliu vilniečiu, aktyviu įvairių distancijų bėgiku Viačeslavu Kutyrkinu, dabar gyvenančiu Sankt Peterburge,  pagimdė dar vieną idėją. Jie prisiminė prieš daugelį metų vykstančias įspūdingas bėgimo varžybas vaizdingose Zarasų krašto apylinkėse. Buvo nuspręsta atgaivinti bėgimo sportą ir surengti pusmaratonį aplink   Zaraso ežerą. Šiai idėjai pritarė ir ėmėsi organizavimo iniciatyvos „Maratomanija“ vadovas Valdas Šmaižys, bėgimo entuziastas Viačeslavas Kutyrkinas. Šio pusmaratonio  ambasadoriumi tapo garsus bėgikas  ultramaratonininkas Aidas Ardzijauskas.

Organizatoriai sutvarkė visus formalumus, aptarė renginio organizavimo detales. Nikolajus Gusevas įsteigė Zarasų rajono savivaldybės mero prizą – pusmaratonio komandai nugalėtojai.

Tokiai pusmaratonio surengimo idėjai pritarė bėgimo entuziastai. Pirmą kartą surengtame Zarasų pusmaratonyje dalyvavo bėgikai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Šveicarijos. Iš viso apie 250 entuziastų. Trisdešimt dalyvių dalyvavo šiame pusmaratonyje nuotoliniu būdu.

Praėjusį savaitgalį judru buvo Zarasuose. Bėgikai galėjo išbandyti savo jėgas ne tik  21, 1 km distancijoje, bet ir 500 m, 1 km, 5 km, 10 km  distancijų bėgimuose.

Sportininkai startavo ir finišavo prie Sėlių aikštės, šalia rajono Savivaldybės administracinio pastato. Pusmaratonis buvo bėgamas aplink Zaraso ežerą. Dalyviams didelį įspūdį padarė 21,1 km ir 10 km trasos, nusidriekusios aplink visą Zaraso ežerą. 10 km trasoje bėgo ir šio  renginio ambasadorius, žymusis ilgų distancijų bėgikas Aidas Ardzijauskas. Jis šiuo metu virtualiai bėga aplink pasaulį.

Smagi buvo 5 km trasa. Bėgikai startavo Zarasų miesto centre, bėgo Zaraso saloje ir šio ežero pakrante, apibėgo Apžvalgos ratą ir hipodromą. Sportininkai galėjo atkaklių varžybų metu nors trumpai pasigrožėti unikaliais gamtos vaizdais. Trasa buvo ne tik graži, bet ir sudėtinga. Dalyviams teko daug pastangų įveikiant ją, nes buvo daug kalnelių ir įkalnių. 

Renginio metu teko sutikti daug garbaus amžiaus žmonių. Tačiau buvo nemažai ir jaunųjų šio sporto entuziastų, kuriems  teko įveikti 500 metrų distanciją. Jaunieji bėgikai  bėgo aplink Sėlių aikštę.

Visi renginio dalyviai, įveikę trasą, buvo apdovanoti medaliais. Juos sportininkams po trasos įveikimo įteikinėjo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, mero patarėjas Vilhelminas Kuzmickas, šio renginio organizatoriai. Daug sportininkų medaliais apdovanojo žinomas ilgų nuotolių bėgikas Aidas Ardzijauskas.

Pusmaratonio nugalėtojais tapo kauniečiai. Jiems ir buvo įteiktas Zarasų rajono savivaldybės mero prizas. Kauniečius atstovavo pusmaratonio laimėtojas Aurimas Skinulis, taip pat Andrius Ališauskas, Arūnas Valuckis ir Ida Dobrovolskienė.  

Buvo įteikta apdovanojimų ir zarasiškiams. Trečią vietą penkių kilometrų distancijoje  iškovojo zarasiškė Augustė Grinytė, vieno kilometro distancijoje merginų tarpe trečia atbėgo Elena Ivanova,  vaikinų tarpe antras buvo Aleksandras Ivanovas, o trečiu tapo Jevgenijus Timofejevas iš Samanių kaimo.

Apdovanoti buvo prizininkai net penkiose amžiaus grupėse. Apdovanojimus gavo ir  nugalėtojai ir prizininkai 1 km, 5 km, 10 km distancijose. Buvo įteiktos ir papildomos nominacijos „Greičiausias zarasiškis“ ir „Greičiausia zarasiškė“, „Jauniausias dalyvis“, „Vyriausias dalyvis“, „Gausiausia šeima“.

Jauniausio dalyvio prizą laimėjo visaginietis Rapolas Šutas, jam treji metai. Vyriausiojo dalyvio titulą pelnė varžybų dalyvis vilnietis Jonas Vilčinskas. Aštuoniasdešimt dvejų metų sportininkas 5 kilometrų  trasą įveikė per 23 minutes ir 33 sekundes.

Pusmaratonis tapo gražia ir bendruomenės švente, Zarasų gatves užplūdo sportininkai. Stebėti varžybų atvyko ir daug zarasiškių ir jų svečių.

Organizatoriai džiaugėsi pavykusiu renginiu. Varžybos trasos buvo gražiausiose vietose, kartu taip buvo populiarinama gamta, jos grožis.

Meras Nikolajus Gusevas džiaugėsi pusmaratonio sėkme ir paminėjo, kad taip siekiama tikslo – išpopuliarinti bėgimo sportą ir siekti, kad tokios varžybos nenusileistų Alytaus ir Elektrėnų pusmaratoniams. Tikimasi, kad šis  renginys Zarasuose taps tradiciniu.

Petras Ivanovas

Nuotraukose – pusmaratonio akimirkos Zarasuose.

Autoriaus nuotraukos

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite