ROMANŲ KARALIUS, SAVO KURIAMOMIS ISTORIJOMIS PAKERĖJĘS IR SUAUGUSIUOSIUS IR VAIKUS

0
20
romanas

Jo Nesbø vardą tikrai žino visi kriminalinių istorijų gerbėjai. Šio autoriaus kūryba yra įvertinta ne vienu prestižiniu apdovanojimu. Jo kūriniai populiarūs ne tik gimtojoje Norvegijoje, bet ir daugiau nei keturiasdešimtyje pasaulio šalių, įskaitant Lietuvą.

Inspektorius Haris Hūlė – vienas ryškiausių J. Nesbø personažų

Alkoholio vergas, protogonistas inspektorius Haris Hūlė yra bene ryškiausiais J. Nesbø sukurtas personažas, kuris be jau minėtų ne itin sektinų savybių taip pat pasižymi aštriu protu, drąsa ir šmaikščiais pasisakymais. Romantika šiam antiherojiškam inspektoriui taip pat nesvetima. Šios įvairiapusiškos asmenybės gyvenimo filosofija, tiriamos bylos ir įtraukiantys siužeto vingiai atsiskleidžia kriminaliniuose romanuose „Šikšnosparnis“, „Tarakonai“, „Raudongurklė“, „Nemezidė“, „Pentagrama“, „Gelbėtojas“, „Sniego senis“, „Šarvuota širdis“, „Policija“, „Troškulys“ ir „Peilis“.

Daktaras Proktoras – personažas, lengvai užkariaujantis mažųjų skaitytojų širdis

Jeigu paklaustumėte mažųjų skaitytojų, kas yra Daktaras Proktoras, nustebtumėte, kiek daug Jums vaikai galėtų papasakoti. Kvaištelėjusį profesorių jau spėjo pamilti vaikai net iš 22 pasaulio šalių. Lengvai skaitomos, šmaikščios bei pamokančios istorijos, kurios yra atskleidžiamos knygose „Daktaras Proktoras ir jo stebuklingi milteliai“, „Daktaras Proktoras ir jo laiko mašina“, „Daktaras Proktoras ir galbūt pasaulio pabaiga“, „Daktaras Proktoras ir didžioji vagystė“ ir t. t. įtraukia vaikus nuo pirmų eilučių, o į šmaikščias iliustracijas akis „paganyti“ patiks ir Jums, tėveliai.

„Galvų medžiotojas“ – romanas, virtęs filmu

Jeigu reikėtų trumpai apibūdinti J. Nesbø romaną „Galvų medžiotojas“, labiausiai tam tiktų pasakymas, kad šis romanas yra vertas net Quentino Tarantino filmų, o tai, kaip žinia, labai didelis įvertinimas. Pasirodžius šiam kūriniui, Jo Nesbø dar kartą įrodė, kad jis yra vienas geriausių kriminalinių istorijų kūrėjų, gebančių prikaustyti skaitytojų dėmesį nuo pat pirmo knygos puslapio. Dinamiškas, kupinas užuominų, pavojingai įdomus romanas „Galvų medžiotojas“ 2011 m. „pavirto“ į to paties pavadinimo filmą, kuris buvo nominuotas ne tik Norvegijos nacionaliniam kino apdovanojimui „Amanda“, bet ir Britų akademijos kino ir televizijos apdovanojimui ir daugeliui kitų prestižinių kino gildijos apdovanojimų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite