PIRMADIENĮ VAKARE – KVIEČIAME Į BIBLIOTEKĄ

0
18
241019696 219764750103664 4851138493294054384 n
Pirmadienį (rugsėjo 6 d.) 17-19 val Zarasų viešojoje bibliotekoje (renginių salėje) vyks turininga diskusija „Kodėl vyrams naudinga lyčių lygybė?”. Diskusiją moderuos Seimo narys Matas Maldeikis bei menininkas Denisas Kolomyckis. Savo mintimis pasidalins zarasiškė Eglė Vaitkevičienė.

 
Manote, kad lyčių lygybės tema – „moterų reikalas“? Deja, tačiau vyrai dažnai dirba daugiau valandų nei norėtų, turi mažiau laiko šeimai, miršta anksčiau, taip pat gali nesulaukti tinkamos pagalbos tapę smurto aukomis. Tikėtina vyrų gyvenimo trukmė Lietuvoje yra 9,5 metų trumpesnė nei moterų, o viena iš to priežasčių yra slegiantys vyriškumo standartai, kurie skatina vyrų sveikatai žalingą bei rizikingą elgesį, kuris tiesiogiai trumpina jų gyvenimą.Taigi, dalyvavimas lyčių lygybės dialoge yra tiesiog gyvybiškai svarbus ir vyrams.

Susitikime jau šiandien (rugsėjo 6 d.) 17-19 val. Zarasų viešosios bibliotekos renginių salėje. 
 
Apie projektą
Siekiant įtraukti vyrus ir parodyti lyčių lygybės naudą būtent jiems Lietuvoje „Go Forward“ lyderystės akademijos ir partnerių iniciatyva startuoja tarptautinis projektas „Barbershop Toolbox“. UN Women Iceland sukurta Barbershop Toolbox metodika suteikia lyčių lygybės įrankius ir patarimus, kaip skatinti diskusiją, kad kartu – vyrai ir moterys – sparčiau griautume lyčių stereotipus.
 
Projektą vykdo – „Go Forward“ ir UN Women Iceland. Projekto partneris Zarasuose – VšĮ Sprendimų centras. Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite