VAKARO KINTANČIOS SPALVOS NAKTIES SKAITYMUOSE

0
33
Afiša

Kaip pavasarinis lietus atgaivina žemę, taip eilės ir muzika – sielą. Gilias tradicijas Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje turintys Nakties skaitymai ir vėl paruošė ištikimiausiems literatūros gerbėjams ir skaitytojams užburiantį vakarą. Rugpjūčio 11 d., penktadienį, 21 val. vakaro žara apšviestoje renginių salėje Jūsų lauks 2023 metų „Poezijos pavasario“ laureatas,  rašytojas, dramaturgas Julius KELERAS, aktorė Jolanta DAPKŪNAITĖ ir aktorius, bardas Saulius BAREIKIS.

Vakaras žada būti nostalgiškai jautrus, poetiškai pakrautas ir, žinoma, dovanojantis tik šviesiausias emocijas.

Trumpai apie renginio svečius:

Julius Keleras – lietuvių poetas, dramaturgas, fotografas. Už eilėraščių knygą „Virtuvėlė pilna Ukmergės“, kurią išleido leidykla „58 sapnai“ (2022), tapo „Poezijos pavasario“ (2023) ir Maironio vardo premijos laureatu. Barokiška, meditacinė, atspindinti pasaulinės istorijos ir kultūros įvaizdžius rašytojo J. Kelero poezija nepaliks abejingo poezijos mėgėjo.

Jolanta Dapkūnaitė – talentinga, kūrybiškai aistringa teatro, kino bei televizijos aktorė. Įsimenančio balso Jolantą literatūros renginių lankytojai, žiūrovai, renginių organizatoriai, radijo klausytojai pažįsta kaip jautriai, įdomiai kūrybą interpretuojančią intelektualią skaitovę. Puikūs vaidmenys atlikti televizijos serialuose „Pasmerkti“, „Paveldėtoja“. 2023 m. gegužės 25 d. J. Dapkūnaitė gavo Laimono Noreikos vardo apdovanojimą, kaip geriausia 2023 m. tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ aktorė – skaitovė.

Saulius Bareikis – Lietuvos teatro aktorius, dainuojamosios poezijos atlikėjas. Daugelio mėgstamas ne tik už vaidmenis teatre ar kine, bet ir ilgametę muzikinę veiklą su grupe „Aktorių trio“. Žinomas bardas dovanos klausytojams lyriškas balades bei vaizdingus ir įtaigius pasakojimus, kurie virsta tarsi mažais monospektakliais.

 

Naujausios knygos, bestseleriai, populiariausi autoriai – Mažojoje knygų mugėje

Kitos dienos rytą, rugpjūčio 12 d. (šeštadienį) nuo 10 val., maloniai kviečiame apsilankyti Mažojoje knygų mugėje, Sėlių aikštėje. Leidyklos: Andrena, Baltos lankos, Gelmės, Charibdė, Homo liber, Lieparas, Lietuvos rašytojų sąjunga, Rotas, Terra Publica, Žara pasiūlys skaitytojams savo unikalų,  atpažįstamą, pirkėjų įvertintą knygų asortimentą. Čia rasite leidėjų parengtas naujienas, populiarius leidinius, skaitytojų geriausiai įvertintas knygas ar kūrinius. Mugėje lauks bibliotekos personažai Zuikis Nulėpausis ir Pepė Ilgakojinė, kurie žaidimais ir kūrybiniais darbeliais džiugins vaikus ir tėvelius.

Visų maloniai laukiame!

Inesa Dumbravienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotr. autorės ir iš interneto

Jolanta Dapkūnaitė

Julius Keleras

Saulius Bareikis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite