INFORMUOJAME APIE PAKARTOTINĄ VISUOMENĖS SUPAŽINDINIMĄ SU DUSETŲ MIESTO BENDROJO PLANO SPRENDINIAIS

0
17
min news zrs 423 info 31211 1280 2

Planavimo organizatorius: Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius, Sėlių g. 22, LT-32110 Zarasai, tel. (8 385) 37 173, faks. (8 385) 37 172, el. p. info@zarasai.lt.

Teritorijų planavimo dokumento rengėjas: UAB „KELPROJEKTAS“, Jonavos g. 7 (D korpusas), LT-44192 Kaunas, el. p.: info@kelprojektas.lt. Projekto vadovė – Gintarė Karpavičienė, tel.: +37064909425, el. p.: gintare.karpaviciene@kelprojektas.lt.

Planavimo pagrindas: Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2018 m. balandžio 27 d. sprendimas Nr. T-93 – „Dėl Dusetų miesto teritorijos bendrojo plano rengimo ir planavimo tikslų nustatymo“ ir Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2018 m. gegužės 16 d. įsakymas Nr. I(6.6E)-236 „Dėl Dusetų miesto teritorijos bendrojo plano rengimo“.

Bendro plano tikslai:
1. suformuoti planuojamos teritorijos vystymo erdvinę koncepciją, nustatyti teritorijų tvarkymo, naudojimo ir apsaugos prioritetus, teritorijų funkcines zonas, nurodančias teritorijos integruotumą ir jos ypatumus;
2. nustatyti planuojamos teritorijos ekonominės ir socialinės raidos bei investicijų strategiją;
3. numatyti visuomeninės, smulkaus ir vidutinio verslo, aptarnavimo, paslaugų, pramonės ir kitos veiklos, būsto, turizmo ir sporto infrastruktūros galimą plėtojimąsi planuojamoje teritorijoje;
4. numatyti priemones, užtikrinančias gamtos išteklių racionalų naudojimą, kraštovaizdžio tvarkymą, ekologinę pusiausvyrą, gamtinio karkaso formavimą, gamtos ir kultūros paveldo objektų išsaugojimą;
5. tobulinti istoriškai susiklosčiusią urbanistinę struktūrą bei formuoti architektūrinę erdvinę kompoziciją;
6. nurodyti urbanizuotų ir urbanizuojamų teritorijų plėtros kryptis;
7. pateikti pasiūlymus dėl žemės paskirties pakeitimo, rezervuoti teritorijas komunikacinių koridorių ir kitų visuomenės poreikiams reikalingų objektų statybai;
8. numatyti teritorijų gyvenimo ir aplinkos kokybę gerinančias priemones, formuoti bendro naudojimo bei apsauginių želdynų sistemą;
9. plėtoti inžinerinę, susisiekimo ir kitą visuomenės poreikiams tenkinti reikalingą infrastruktūrą, nustatyti teritorijos naudojimo tipus, užstatymo intensyvumo ir užstatymo tankio rodiklius.

Bendrojo plano uždaviniai:
1. Suformuoti planavimo lygmenį atitinkančias teritorijos funkcinio ir erdvinio vystymo kryptis;
2. Optimizuoti planuojamos teritorijos urbanistinę struktūrą, socialinę ir inžinerinę infrastruktūrą;
3. Numatyti racionalaus žemės gelmių išteklių, žemės ūkio naudmenų, miškų, kitų gamtos išteklių išsaugojimo ir naudojimo, gamtinio karkaso ir ekologiškai pagrįstos žemės naudojimo teritorinės struktūros formavimo, gamtos ir nekilnojamojo kultūros paveldo, kraštovaizdžio ir biologinės įvairovės išsaugojimo priemones;
4. Detalizuoti atitinkamų aukštesnio lygmens kompleksinių teritorijų planavimo dokumentų sprendinius;
5. Suderinti fizinių ir juridinių asmenų ar jų grupių, visuomenės, savivaldybės ir valstybės interesus dėl teritorijos ir žemės sklypų naudojimo bei veiklos plėtojimo šioje teritorijoje sąlygų.

Teritorijų planavimo dokumento lygmuo: vietovės

Pakartotinai susipažinti su parengto Dusetų miesto bendrojo plano sprendiniais galima:

Skelbimas apie parengtą bendrąjį planą: Informacija, apie parengtą bendrąjį planą skelbiama Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumento rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinės sistemos (TPDRIS) interneto svetainėje www.tpdris.lt (TPD Nr. K-VT-43-18-383); Planavimo organizatoriaus Zarasų rajono savivaldybės administracijos buveinės skelbimų lentoje (adresu: Sėlių g. 22, LT-32110 Zarasai) ir interneto svetainėje www.zarasai.lt; Zarasų rajono savivaldybės Dusetų seniūnijos skelbimų lentoje (adresu: K. Būgos g. 31A, Dusetos, LT-32304 Zarasų r.)

Pakartotino susipažinimo su parengtu teritorijų planavimo dokumentu tvarka: Susipažinti su parengto Dusetų miesto bendrojo plano sprendiniais galima nuo 2022-04-28 d. iki 2022-05-12 d. teritorijų planavimo dokumentų informacinėje sistemoje (www.tpdris.lt, TDP Nr. TPD Nr. K-VT-43-18-383); Zarasų rajono savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriuje (adresu: Sėlių g. 22, LT-32110 Zarasai), rengėjo UAB „Kelprojektas“ buveinėje, Jonavos g. 7 (D korpusas), LT-44192 Kaunas, informacija telefonu: +37064909425, el. paštas: info@kelprojektas.lt

Pakartotina sprendinių vieša ekspozicija vyks: 2022-04-29 d. iki 2022-05-12 d. Zarasų rajono savivaldybės skelbimų lentoje (II aukšte), adresu Sėlių a. 22, LT-32110 Zarasai.

Pakartotinas viešas susirinkimas dėl Dusetų miesto bendrojo plano sprendinių įvyks 2022-05-12 d. 11.00 val. Dusetų kultūros centre – dailės galerijoje (I aukšte – salėje), adresu Vytauto g. 54, LT-32309 Dusetų m., Dusetų sen., Zarasų r.

Pasiūlymų teikimo tvarka: pasiūlymai dėl Dusetų miesto bendrojo plano sprendinių teikiami planavimo organizatoriui raštu (aukščiau nurodytu adresu) ir (ar) Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybės priežiūros informacinėje sistemoje iki viešo svarstymo pabaigos – t. y. 2022-05-12 d. 13.00 val., viešo svarstymo metu pasiūlymai teikiami ir žodžiu.

Pasibaigus susipažinimo su parengtu dokumentu skirtam laikui, pateikti pasiūlymai nebus priimami. Teikiant pasiūlymus, privaloma nurodyti vardą, pavardę, adresą ir motyvus, kuriais pagrindžiamas pasiūlymas ir juos patvirtinantys įrodymai. Pasiūlymus teikusiems asmenims planavimo organizatorius per 5 darbo dienas nuo susipažinimo laikotarpio pabaigos atsakys raštu, nurodant, ar atsižvelgta į pasiūlymus ar neatsižvelgta, taip pat kodėl neatsižvelgta.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite