SAVAITGALĮ ZARASUOSE VYKS DIDŽIAUSIAS TVARUMO FESTIVALIS LIETUVOJE. BUS ŠVENČIAMOS IR VESTUVĖS!

0
90
ZeroWasteFest 1 Diena 31

„Zero Waste fest“ su tvarumo idėjomis sugrįžta jau penktą į Antalieptę Zarasų rajone. Šių metų tema – tvarios kelionės, todėl rugpjūčio 11-13 d. festivalio dalyviai į renginį vyks aplinkai draugiškais būdais – traukiniais, autobusais, dviračiais ar žygiuodami, o Pranas Gataveckas keliaudamas baidarėmis į tvarumo festivalį net susituoks!

Vilniečiai sutaupys net iki 50 kg CO2

Festivalio „Zero Waste fest“ organizatoriai paskaičiavo, kad kiekvienas į renginį atvykęs traukiniu, autobusu, baidarėmis, dviračiu ar pėsčiomis iš sostinės, galės sutaupyti net iki 50 kg CO2.

„Mums svarbu ne tik burti tvariai gyvenančių žmonių bendruomenę, bet ir pačio renginio metu nekurti žalos  gamtai. Todėl šiais metais dalyvius kviečiame prisijungti prie organizuojamų žygių į festivalio vietą baidarėmis, dviračiais, pėsčiomis ar važiuoti traukiniais ir autobusais“, – pasakoja viena renginio organizatorių Miglė Makuškaitė-Survilė. Visgi jei atvykti tvaria transporto priemone nepavyksta, kaip ir kasmet, festivalio organizatoriai kviečia ieškoti bendrakeleivių kelionei automobiliu tam sukurtoje „Facebook“ grupėje.

Kelionė dviračiais, traukiniais, baidarėmis, o pakeliui VESTUVĖS!

Šių metų rugpjūčio 11–13 dienomis, Pranas Gataveckas ne tik dalyvaus tvarumo festivalyje „Zero Waste fest“, kur organizuos dalyvių transportavimą traukiniais, autobusais ir netgi baidarėmis, bet ir pakeliui susituoks.

„Keliaudami traukiniu į festivalį susituoksime Bezdonyse, šventę tęsime keliaudami į Švenčionėlius, iš kurių autobusu ir baidarėmis keliausime į festivalį“, – pasakoja P. Gataveckas ir džiaugiasi, kad pavyko sujungti dvi progas ir suorganizuoti tvaresnes vestuves: jis kviečia draugus keliauti ir pramogauti tvariai, bei atsakingai. „Kiekvieną vasarą mes keičiame miesto patogumus į kaimo paprastumus. Lakstome basomis, maudomės upėse, gaminame maistą ant laužo, džiaugiamės svečių gausa ir vasarojame paprastai, bet neprastai. Gal dėl to man šis festivalis ir yra toks priimtinas ir artimas“, – sako Pranas ir priduria besidžiaugiantis tuo, kad festivalis vyksta tokiose neatrastose Lietuvos vietose kaip Antalieptė, kuri leidžia žmonėms atrasti Aukštaitijos perliukus.

Veiklų įvairovė ramiam poilsiui

Festivalyje nuobodu nebus ir veiklos ras kiekvienas. Čia bus galimybė išmėginti oro ir veido jogos praktikas, miško maudynių, garsų ir meno terapijas, paukščių stebėjimą bei dar daugiau atsipalaidavimą skatinančių užsiėmimų gamtoje. Mažųjų festivalio dalyvių lauks specialūs edukaciniai ir jogos užsiėmimai, žaidimai vaikų erdvėje. Saulei nusileidus vyks jaukios filmų peržiūros, karaokės vakarai bei „Velvet“, „Baltojo kiro“, „Baltos Varnos“ ir Gintės muzikiniai pasirodymai. Dalyviai galės ne tik atsipalaiduoti gamtoje ir pasinerti į muzikos, pramogų, grožio bei potyrių erdves, bet ir diskutuoti apie tvarius keliavimo būdus, išbandyti alternatyvias transporto priemones, pasiklausyti įkvepiančių istorijų.

Tvarumu domisi vis daugiau žmonių

„Zero Waste fest“ buria ne tik tvarumo entuziastus, bet ir tuos, kuriems dar trūksta žinių ir įkvėpimo pradėti gyventi tvariau. Organizatoriai džiaugiasi, jog po kiekvieno renginio tokių bendraminčių ratas auga: tiek tvarumu besidomintys, tiek naujokai jungiasi prie „zero waste“ bendruomenės įsikvepia gyventi švariau, prasmingiau ir atsakingiau.

Festivalyje lankysis ne viena išskirtinė asmenybė. Štai Sandrius Ungurys, savo rankomis sukonstravęs automobilį ir dviratį su ledų gaminimo aparatu, varomus saulės panelių energija, kvies pasigaminti savo „zero waste“ ledų bei papasakos apie savo minimalistinį gyvenimo būdą.

Į renginį kviečiame atvykti žiniasklaidos atstovus.

Šių metų festivalis „Zero Waste fest’23“ vyks rugpjūčio 11-13 d. Antalieptėje, Zarasų raj.

Daugiau informacijos www.zerowastefest.lt

Kelionės baidarėmis 1

ZWF Programa Penktadienis

ZWF Programa Šeštadienis 1

ZWF Programa Šeštadienis 2

ZWF Programa Šeštadienis 3

ZWF Programa Sekmadienis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite