1918-1923 M. NEPRIKLAUSOMYBĖS KOVOS PAGERBIAMOS SAVANORIŲ ATMINIMU

0
38
1

„Kiekvienam žmogui didžiausia brangenybė – jos tautos laisvė. Amžių ir kraujo reikia norint ją laimėti, meilės – norint ją auginti, nuolat budėti – norint ją apginti. Bet pakanka vienos kartos klaidų – ir tauta gali prarasti visą savo laisvę ir nepriklausomybę“, – rašė S. Šilingas, kuris už savo patriotinę veiklą sovietinių okupantų buvo represuotas, tremtas ir kankintas daugiau kaip 20 metų.

Nepriklausomybės kovų kovotojai – vieni ryškiausių pasiaukojimo ir didvyriškumo pavyzdžių Lietuvos istorijoje, atidavę savo gyvybes vardan ateities kartų.

1918-1923 metų nepriklausomybės kovų savanoriai jau įamžinti Salako ir Dusetų seniūnijose. 2017 metais Salako seniūnijoje įamžinti 9 Vyties kryžiaus kavalieriai ir 40 savanorių, 2019 metais Dusetose pagerbti 6 Vyties kryžiaus kavalieriai ir 36 savanoriai. Zarasų rajono savivaldybės administracija yra numačiusi visose rajono seniūnijose pagerbti  1918-1923 metų nepriklausomybės kovų Vyties kryžiaus kavalierius ir savanorius įamžinant juos atminimo lentose.

Teikiame 1918-1923 metų nepriklausomybės kovų savanorių sąrašus ir prašome Jūsų iki šių metų rugpjūčio 31 d. informuoti apie savanorius, kurie dalyvavo 1918-1923 metų nepriklausomybės kovose, tačiau nėra įrašyti į minėtus sąrašus.


Informaciją prašome teikti:
1. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Antalieptės seniūnui Arvidui Sauliui, tel. (8 385) 57340, el.p. antaliepte@zarasai.lt dėl Antalieptės valsčiaus Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių.
2. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Antazavės seniūnui Algirdui Lekaveckui, tel. (8 385) 36345, el. p. antazave@zarasai.lt dėl Antazavės valsčiaus Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių.
3. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Imbrado seniūnui Vygirdui Žalkauskui, tel. (8 385) 36011, zarasu.imbrado@seniunija.gov.lt dėl Imbrado valsčiaus Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių.
4. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Suvieko seniūnui Gintautui Altanui, tel. (8 385) 36219, el. p. suviekas@zarasai.lt dėl Paupinės valsčiaus Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių.
5. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Turmanto seniūnui Stanislovui Stankevičiui tel. (8 385) 58231, el. p. turmantas@zarasai.lt dėl Smalvų valsčiaus Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių.
6. Teritorijų planavimo skyriaus vyriausiajai specialistei Valentinai Biveinienei, tel. (8 385) 51572, el. p. valentina.biveiniene@zarasai.lt dėl bendros informacijos pateikimo.

Nuoširdžiai dėkojame už bendradarbiavimą ir pagalbą renkant medžiagą apie Vyties Kryžiaus ordino kavalierius ir Lietuvos savanorius „Versmės“ leidyklai, Vytauto Didžiojo karo muziejui, Utenos savanorių rinktinės vadovybei, Zarasų krašto muziejui, seniūnams.

 

2

3

4

5

6

7

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite