KĄ DARYTI, JEIGU SKILO IŠMANIOJO TELEFONO EKRANAS?

0
109
ekranas

Dauguma išmaniųjų telefonų pažeidimų atsiranda būtent todėl, nes netikėtai nukritęs telefonas ant žemės, kurio smūgis sukėlė ekrano skilimą. Tiesa, jeigu jūs buvot savo telefoną apsaugoję su apsauginiu stikliuku, tai gali būti, jog tai dužo ne ekranas, o jo apsauga. Tačiau būna atvejų, kad sunku nustatyti, ar tai yra dužęs stikliukas, ar pats ekranas.

Lietimui jautrus ekranas vs telefono ekranas

Patį išmaniojo telefono ekraną sudaro šios sudedamosios dalys: vidinis ekranas, išorinis (lietimui jautrus) ekranas. Dauguma išmaniųjų telefonų gamintojų ekrano modelį gamina neatsižvelgdami į vidinio ekrano ir išorinio lietimui jautraus stiklo atskyrimo remonto procese. Nors tai yra vientisa detalė.

Kada reikia keisti lietimui jautrų ekraną, o kada – visą?

Jeigu suskilo telefono išorinis stiklas bei nesimato jokių juodų ar spalvotų dėmių, šešėlių ar juostų vidiniame ekrane, tuomet turėtų būti, jog skilo tik išorinis lietimui jautrus stiklas.

Lietimui jautrus stiklas gali būti lengvai atskirtas ir pakeistas kitu, tačiau po taisymo, įrenginys jau neatitinka gamintojo reikalavimų, todėl jam nebetaikoma garantija.

Autorizuoti gamintojų servisai, nepaisant ekrano dūžio, keičia visą išmaniojo ekraną. Šis remontas užtikrina, jog ekranas po remonto būtų pilnai funkcionalus ir atitinka gamintojo keliamus reikalavimus.

Kiek kainuoja pakeisti telefono stikliuką, o kiek – ekraną?

Išmaniojo telefono ekrano keitimo kainos labai priklauso nuo telefono gamintojo. Pavyzdžiui: Samsung telefono ekrano keitimo kainos gali svyruoti nuo 60 iki 200 eurų, o Iphone ekrano keitimas – nuo 100 iki 300 eurų (pasitaiko ir brangesnių variantų).

Tik išorinio stiklo kainas būtų sunku įvardyti, nes būna tokių telefonų remontų, kurie neteikia šios paslaugos. Tačiau faktas, kad ekrano keitimas kainuos mažiau, jeigu vidinis LCD ekranas nėra pažeistas.

Kuo skiriasi originalūs ekranai nuo jų kopijų?

Visų pirmiausia galima išskirti kokybę – neoriginalūs ekranai yra gaminami taip, jog nėra laikomasi gamintojų nustatytų kokybės reikalavimų, todėl jų lietiminės savybės būna žymiai prastesnės nei originalių gamintojų detalės. Taip pat gali būti ir prastesnis atsparumas mechaniniam poveikiui – ekranai taps labiau trapesni bei atsparūs įbrėžimams.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite