SAULIAUS SKVERNELIO VIZITO METU APTARTOS AKTUALIOS REGIONO VYSTYMO PROBLEMOS

0
32
1

Praėjusį pirmadienį Zarasuose su oficialiu vizitu lankėsi Lietuvos Respublikos Vyriausybės Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Jo vizitas prasidėjo nuo susitikimo su Zarasų rajono savivaldybės vadovais. Su jais šio konstruktyvaus pokalbio metu šalies Vyriausybės vadovas ir aptarė šio regiono aktualijas, probleminius krašto klausimus.

Aktualiausi zarasiškiams klausimai – Zarasų aplinkkelio projekto įgyvendinimas, kelio atkarpos Vytauto gatvėje Zarasuose remontas, planuojamo Magučių sporto komplekso projekto įgyvendinimas. Kalbėta buvo ir apie Zarasų „Ąžuolo” gimnazijos vidaus rekonstrukcijos galimybes, panaudojant Valstybės investicijų programos lėšas. Šio pokalbio su Vyriausybės vadovu metu buvo aptartos ir kitos aktualios problemos. Vėliau Premjeras lankėsi UAB „Engel Dali“. Jis susitiko su šios bendrovės vadovais, bendravo su šios įmonės darbuotojais. Direktorė Romualda Mozurienė papasakojo svečiui apie įmonės veiklą, išleidžiamą produkciją, gamybos perspektyvas ir sprendžiamas problemas. Šioje įmonėje Saulių Skvernelį lydėjo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Seimo narys Algimantas Dumbrava.

Po viešnagės bendrovėje Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis atvyko į Zarasų viešąją biblioteką. Svečias susipažino su bibliotekos informacijos ir parodų erdvėmis, medijų studija, „Bibliotekos kinu“ su filmų peržiūros galimybėmis, puikiomis sąlygomis muzikos mylėtojams, žaisloteka su sūpuoklėmis vaikams, Kavos klubu, atvira vasaros terasa ir kitomis pramogomis, kurias siūlo biblioteka. Bibliotekos direktorė Danutė Karlienė pasidžiaugė bibliotekoje dirbančiais savanoriais, partneriais iš užsienio šalių, kurie padeda įgyvendinti bibliotekos projektus. Premjeras mynė bibliotekoje ir interaktyvų dviratį. Keliaudamas juo, svečias susipažino su Zarasų krašto lankytinomis vietomis.

Po pažinties su bibliotekos erdvėmis Vyriausybės vadovas bibliotekos salėje susitiko su Zarasų rajono bendruomenių atstovais, rajono švietimo ir kultūros darbuotojais. Premjeras supažindino zarasiškius su problemomis, kurias sėkmingai sprendžia Vyriausybė. Aktualiai kalbėjo apie kompleksišką priemonių paketą, kuris leistų pagerinti Lietuvos žmonių materialines sąlygas, verslo, ypač turizmo, plėtojimo perspektyvas Zarasų krašte. Vyriausybės atstovas atsakė į gyventojų klausimus dėl pareigūnų ir karių pensijų kompensavimo, analizavo šilumos tiekimo problemas ir šilumos ūkio pertvarkymo ir kaštų mažinimo perspektyvas. Dalykiškai Premjeras kalbėjo apie regionų plėtrą. Jis akcentavo apie regionus duotus pažadus. Vyriausybė juos sėkmingai įgyvendina.

Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad mūsų regione dar nėra proveržio ir jis dar vis neatsigauna po atominės elektrinės uždarymo. Blogai, kai pagrindiniai darbdaviai – biudžetinės įstaigos. Vyriausybė šią padėtį taiso. Praėjusiais metais pirmą kartą Lietuvoje regionai sulaukė daugiau investicijų negu Vilnius. Sauliaus Skvernelio, nuomone, investicijas pritraukti į regionus įmanoma, tačiau tam reikia kvalifikuotos darbo jėgos. Investuotojai didelį dėmesį skiria ir sutvarkytai infrastruktūrai.

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas susitikime akcentavo miesto aplinkkelio tiesimo projekto įgyvendinimo problemas. Aplinkkelis suteiktų daugiau patrauklumo kurortiniam kraštui. Įgyvendinta jau daug šio aplinkkelio projekto darbų. 2006 metais buvo pradėtas rengti Zarasų pietrytinio aplinkkelio specialusis planas. Projekto metu buvo investuota per 300 tūkstančių eurų. Aplinkkelio statybos pradžia buvo numatyta 2018 metais, tačiau Lietuvos automobilinių kelių direkcija Zarasų miesto aplinkkelio techninio projekto parengimo viešojo pirkimo procedūrų dar ir dabar nepradėjo. Kai kurie politikai ėmė abejoti net aplinkkelio tikslingumu. Zarasiškius labai pasipiktino tokios abejonės. Zarasų miesto žmonės parengė Kreipimąsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę, kitas šalies institucijas. Kreipimąsi pasirašė daugiau kaip 800 zarasiškių. Susitikime rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas įteikė zarasiškių Kreipimąsi Premjerui. Ministras Pirmininkas visus patikino, kad daug darbų jau padaryta ir investuotos lėšos, būtų nelogiška pradėtus darbus stabdyti. Vyriausybės vadovas tvirtai pažadėjo, kad jau šiais metais bus parengtas techninis aplinkkelio projektas, o kitais metais bus pradėtas aplinkkelio tiesimas. Premjeras susirinkusiems zarasiškiais pasakė – be jokios abejonės aplinkkelis būtinas Zarasams. Kurortinei vietovei reikalinga ir ekologija, ir puiki gyvenimo kokybė.

Susitikimo metu buvo daug kalbėta apie neatsakingą kelininkų darbą tvarkant kelią A 6. Šiuo keliu pravažiuoja daug užsienio valstybių sunkiasvorių automašinų, jų vairuotojai patiria didelius nepatogumus. Saulius Skvernelis patikino, kad šio valstybinės reikšmės kelio paprastojo remonto darbai turi būti užbaigti šių metų gegužės mėnesį. Už šį kelią yra atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Ministeriją rangovas yra informavęs, kad visus darbus, kurie esą užtruko dėl techninių atliekamų darbų ir sutarties sąlygų neįvykdymo nesklandumų, planuojama baigti laiku.

Petras Ivanovas
Nuotraukose: viešnagės akimirkos.
Autoriaus nuotraukos

2

3

4

5

6

7

7a

8

9

10

11

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite